Concentració a Sant Sebastià en suport als encausats pel 9-N
Sant Sebastià

Concentracions al País Basc i Navarra en suport a Mas, Ortega i Rigau

Les ha convocat la plataforma cívica Gure Esku Dago i han comptat amb el suport del PNB i EH Bildu

RedaccióActualitzat

Centenars de persones s'han concentrat aquest diumenge a diverses poblacions del País Basc i Navarra en solidaritat amb els càrrecs electes catalans amb motiu de la celebració del judici del 9-N. 

La protesta l'ha convocada la plataforma cívica basca Gure Esku Dago. Els convocants afirmen que aquest és un judici als responsables polítics de la Generalitat on també es jutja "la voluntat popular que va impulsar aquella consulta i els milers de persones que hi van participar."  

Els partits nacionalistes PNB i EH Bildu han ofert avui una imatge d'unitat per mostrar el seu suport i solidaritat a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau davant el judici de demà al TSJC.

A la concentració de Sant Sebastià s'hi han afegit el president del PNV, Andoni Ortuzar, i el secretari general de Sortu i lìder d'EH Bildu, Arnaldo Otegui.

 

 

A Bilbao han estat més d'un centenar de persones les que s'han manifestat sota la pluja a la plaça Arriaga en solidaritat i suport al poble català. Entre ells hi havia Joseba Aurrekoetxea, del PNV. A Vitòria a la concentració hi ha participat l'alcalde de la població, Gorka Urtaran, del Partit Nacionalista Basc.

 

 

 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut