Agressions dels ultres als manifestants
Agressions dels ultres als manifestants
València

Compromís i Podem demanen la dimissió del delegat del govern pels incidents a València

Critiquen la passivitat de la Policia Nacional davant l'actitud agressiva de grups ultres contra els manifestants de la marxa del 9 d'Octubre a la capital valenciana

RedaccióActualitzat

Compromís i Podem han demanat la dimissió del delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Moragues, després dels greus aldarulls d'aquest dilluns protagonitzats per uns centenars d'ultres. Membres de l'extrema dreta van rebentar la marxa del 9 d'Octubre a València. Les dues formacions culpen la Policia Nacional de passivitat davant de l'actitud agressiva dels contramanifestants.

Hi va haver diversos ferits, alguns d'ells periodistes, com Miquel Ramos, que ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que l'extrema dreta va ocupar l'espai públic amb total impunitat.

 

 

També van agredir un fotoperiodista del diari "El País".

 

 

Els incidents van començar poc abans de començar la marxa. La policia va permetre que grups d'extrema dreta ocupessin la plaça 30 minuts abans de la convocatòria de l'acte del 9 d'Octubre. Alguns d'aquests ultres van agredir als primers assistents a la manifestació. La Policia Nacional es va limitar a desplegar una barrera entre els dos grups, però en cap moment va intentar desallotjar-los.

 

 

La barrera es va esvaïr i van continuar les agressions fins el moment que la marxa va arrencar. Tot i això, els agents van permetre que els ultres discorreguessin en paral·lel durant uns 500 metres.

A més, les forces de seguretat no van evitar que els contramanifestants ocupessin el jardí on havia de concloure la marxa, al peu de l'estàtua de Jaume I, on cada any es fa un homenatge al rei fundador del Regne de València.

Això va obligar als manifestants d'esquerres que commemoraven la Diada Nacional del País Valencià a desviar-se cap a la plaça d'Amèrica, ja sense els insults i les agressions dels ultres.

 

 

Les xarxes socials s'han omplert de mostres d'indignació per la inacció de la Policia Nacional

 

 

 

 

Podem impulsarà a les Corts Valencianes una declaració de condemna

A més de demanar la dimissió del delegat del govern espanyol, Podem impulsarà a les Corts Valencianes una declaració institucional "de condemna i repulsa a les agressions feixistes registrades aquest dilluns a València", segons assenyala en un comunicat:

"Aquest intent d'apropiar-se del dia de tots els valencians que ha tingut el feixisme ha de ser rebutjat per tots els grups perquè, independentment de les idees polítiques, hem d'estar junts contra la violència"

Esquerra Unida també ha demanat la dimissió del delegat del govern espanyol. Segons aquesta formació, que no té representació a les Corts Valencianes, "hi va haver una falta d'actuació per part de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, que només van actuar en moments puntuals i deixant que aquests grups feixistes provoquessin i agredissin persones que estaven manifestant-se de manera cívica i pacífica."

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut