Girona

Comencen les obres de l'AVE a Girona, després de mesos de prospeccions sobre el terreny

Després de mesos de prospeccions i sondejos del terreny, finalment ja han començat les obres per portar l'AVE a la ciutat de Girona. Els treballs s'han iniciat pel tram soterrat del tren, que es fa a l'entrada sud de la ciutat. El traçat urbà està perfectament definit, però encara no està clar en quins terminis es farà. Els trens de l'alta velocitat circularan pel subsòl de la ciutat amb dos túnels perforats amb tuneladora.

Actualitzat

Les obres del tren d'alta velocitat han començat a l'entrada sud de Girona, al polígon Mas Xirgu, a tocar de la via del tren convencional. Les màquines aplanen el terreny i una gran grua injecta formigó per fer les pantalles de protecció per construir després un túnel. Aquest s'allargarà fins a l'àrea Mas Gri, prop d'un quilòmetre més cap al centre de la ciutat. Ara les grues preparen l'entrada de la tuneladora que ha de perforar el subsòl de Girona per soterrar-hi l'alta velocitat.

Una altra de les zones que resultarà més afectada per la primera fase de les obres és la de la plaça d'Europa, que es reduirà i es desplaçarà. Aquest dimecres es faran prospeccions per saber exactament fins on arriben els fonaments de l'escultura, que s'haurà de traslladar a un altre giratori de la ciutat.

Sembla que el calendari d'obres es podria saber d'aquí a quinze dies però l'arribada de l'AVE a la ciutat encara és una gran incògnita.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut