Imatge d'arxiu d'un pescador (Foto: ACN)
Els pescadors mantenen a port els vaixells durant un mes (Foto: ACN)
Costa Brava

Comença la veda d'un mes per als pescadors del nord de la Costa Brava

Aquest dilluns comença com cada any el període de veda d'un mes per als pescadors de la costa Brava. La Federació Catalana de Confraries de Pescadors creu que no n'hi ha prou amb un mes perquè creixi el peix.

RedaccióActualitzat
Els pescadors del nord de la costa Brava comencen aquest dilluns un període de veda d'un mes, que, progressivament, també aniran fent a la resta del litoral. La veda obre un període d'inactivitat pesquera que serveix perquè el peix creixi i tingui la mida establerta per llei, suficient per continuar l'explotació dels caladors amb garanties.

El president de la Federació Catalana de Confraries de Pescadors, Eusebi Esgleas, patró major de Blanes, creu que un mes és un temps insuficient per facilitar el creixement del peix petit i la gamba. La Unió Europea vol retallar un 20% les captures a la Mediterrània. Encara que sigui durant 30 dies, Eusebi Esgleas, president de la Federació Catalana de Confraries de Pescadors, ha dit a Catalunya Ràdio que la millor manera és aturar ara l'activitat, quan el peix ha de créixer. El president dels pescadors catalans tem, però, que "el mes de setembre ens diguin que hem d'estar dos mesos sense pescar perquè ja hem cobert la quota de peix que tocava". Segons Esgleas, "cal canviar la mentalitat del pescador. Ens hem de conscienciar cada vegada més que, més que pescar quilos, és necessari 'pescar' euros".

La Federació Catalana de Confraries de Pescadors ha alertat, també, del mal que poden fer al sector les prospeccions que es volen fer davant la costa Brava per buscar gas o petroli.






Anar al contingut