Barcelona

Comença la construcció del reactor del projecte ITER, que pretén generar energia neta

El president de la Generalitat està convençut que el canvi de model econòmic passa per nous projectes d'investigació. José Montilla ha visitat l'agència europea Fusion for Energy, amb seu a Barcelona. Aquest organisme gestionarà els 4.000 milions d'euros que la Unió destinarà a l'ITER, el reactor de fusió per generar energia neta que s'ha començat a construir al sud de França. Segons Montilla, això és una oportunitat per al país, tant en l'àmbit econòmic com en el social.

Actualitzat
Ja s'ha començat a construir a França el reactor del projecte ITER, que ha de servir per obtenir una font d'energia alternativa al petroli. El president Montilla, que ha visitat avui l'organisme que ho gestionarà des de Barcelona, ha destacat que es tracta d'una gran oportunitat pel país.

El projecte ITER es gestiona des de l'agència Fusion for Energy. Durant els propers 2 anys l'organisme té previst ampliar la plantilla amb 200 científics, enginyers i personal d'administració. Pel president José Montilla això és molt rellevant.

El reactor estarà enllestit el 2018. De moment s'han començat a construir els edificis adjacents.
Anar al contingut