Imatge d'arxiu de gent fent "botellón" a Barcelona
El Pla Silenci pretén que la gent pugui adonar-se del soroll que fa i sigui conscient que molesta.
Barcelona

Comença el Pla Silenci, la campanya per reduir el soroll de l'oci nocturn

El Pla Silenci es desenvoluparà fins al mes de novembre en els districtes de Ciutat Vella, Gràcia, Sants-Montjuïc, Sarrià-Sant Gervasi, Eixample i les Corts, i fins al setembre a la resta de la ciutat.

RedaccióActualitzat
L'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa el Pla Silenci, una campanya per reduir el soroll a les zones d'oci nocturn de tota la ciutat. La campanya coincideix amb una altra mesura per controlar el soroll, l'entrada en vigor de la prohibició de les rutes d'alcohol en el districte de Ciutat Vella.

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdollers, ha assegurat que el Pla Silenci és "d'educació ambiental i no té voluntat sancionadora sinó preventiva". Segons ha afegit Puigdollers, el que "es pretén és que la gent pugui adonar-se del soroll que fa i sigui més conscient que molesta".

Amb aquesta campanya s'intenta millorar el confort acústic i reduir el soroll a les zones de la ciutat on es concentra l'oferta més gran d'establiments d'oci nocturn i on es detecta un ús intensiu de l'espai públic a la nit. Es desenvoluparà fins al mes de novembre en els districtes de Ciutat Vella, Gràcia, Sants-Montjuïc, Sarrià-Sant Gervasi, Eixample i les Corts, i fins al setembre a la resta de la ciutat.

Per aconseguir que el pla sigui efectiu, 22 promotors ambientals, 16 mims i 3 supervisors informaran sobre l'existència de la campanya i recordaran les normes de comportament cívic i respectuós amb el descans entre les 23:00 hores i les 6:00 hores dels dijous, divendres i dissabtes, en els eixos d'oci nocturn de tots 10 districtes.

El Pla Silenci també preveu posar limitadors acústics en actes i activitats d'oci a l'aire lliure, com els concerts de les festes de Gràcia, les Corts, Sants-Montjuïc i la Mercè, per limitar l'impacte acústic als habitatges pròxims.
Anar al contingut