Collboni acusa Colau d'abonar el discurs "dels que han provocat la ruptura més greu de la convivència dels darrers anys"

ACN Barcelona.-El líder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha acusat aquest dimarts l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d'haver abonat el discurs "dels que han provocat la ruptura de la convivència i el mal més greu que s'ha fet a l'economia de la ciutat i del país els darrers anys". Durant el consell de la federació del PSC de Barcelona, Collboni ha recriminat a Colau la seva "manca de coratge" per defensar el seu govern i el seu projecte de ciutat davant dels seus companys de partit. "Davant dels cants de sirena de Trias i de Bosch jo no sóc neutral, jo trio pacte d'esquerres, polítiques socials i no fer cas al front independentista", ha etzibat. Colau signarà previsiblement dimecres el decret de cessament dels regidors socialistes després de la decisió de les bases de BComú.

Collboni ha opinat que la decisió d'Ada Colau de trencar el pacte de govern amb el PSC demostra que "la prioritat no són les polítiques socials o la reactivació econòmica". Ha estat especialment dur amb el seu "silenci" davant d'una consulta a cinc setmanes d'unes eleccions. I és que al seu parer, obrir aquest debat justament ara "no és molt prudent"."I encara ho és menys quan la persona que presideix un govern, que defensa un model i un projecte de ciutat no té la transparència i el coratge de defensar el seu govern i el seu projecte de ciutat davant dels seus propis companys", ha afegit el socialista, que ha assegurat que entre "amagar-se i donar la cara" ell sempre opta per la segona opció.Els regidors del PSC encara són membres del govern a dia d'avui, però l'alcaldessa previsiblement signarà el decret de cessament dimecres. Els socialistes ja s'han desmarcat aquest dimarts en la votació de l'aprovació inicial dels pressupostos, on s'han abstingut. Pel que fa al repartiment de les tasques entre els onze regidors de BComú, no té per què produir-se tot alhora, sinó que es pot anar desgranant al llarg de dies i setmanes.

Anar al contingut