L'alcaldessa Ada Colau atén els mitjans a París (ACN)
L'alcaldessa Ada Colau atén els mitjans a París (ACN)

Colau rebutja unes eleccions sota el 155 perquè "no serien una solució"

L'alcaldessa de Barcelona demana una solució dialogada a un procés que veu "esgotat" i que no passi per la declaració d'independència ni el 155

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, avisa que unes eleccions en plena aplicació de l'article 155 proposat pel govern espanyol estarien "sota una anomalia democràtica". Assegura que no són la solució i demana diàleg, sense declaració d'independència ni el 155, per trobar una sortida al procés.

Des de París, on ha viatjat per participar en una cimera d'alcaldes, Colau ha insistit a rebutjar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. I també l'objectiu que ha defensat el govern espanyol de convocar unes eleccions:

"Unes eleccions en les pitjors condicions, sota una intervenció del govern i de les institucions catalanes, serien unes eleccions sota una anomalia democràtica, amb molta tensió i més polarització. I unes eleccions en aquestes condicions dubto que ajudin a solucionar res"

Colau creu que "tard o d'hora" s'han de fer eleccions perquè "s'ha arribat a l'esgotament d'un procés", però demana que siguin "amb una estratègia de diàleg". Creu que haurien de convocar-se amb "una normalitat institucional, sense una DUI i sense el 155".

L'alcaldessa de Barcelona diu que està a l'expectativa de la resposta de la Generalitat. Creu que encara hi ha temps per evitar "el pitjor" i demana "treballar activament perquè no s'arribi a aprovar el 155".

"Hi ha dos actors principals, els governs, que han de trobar les condicions mínimes per portar això a una taula de diàleg. Els passos essencials són renunciar a la DUI i definitivament també al 155. Creiem que això desescala la tensió, treu les amenaces de sobre la taula, i es pot dialogar com es pot construir un camí cap a la solució política i dialogada"

Colau no s'ha pronunciat sobre si l'Ajuntament aprovarà una moció en contra del 155, tal com demanen les entitats municipalistes ACM i AMI. Diu que dependrà del que opinin tots els grups del consistori:

"És un tema de l'ajuntament, que haurà de fer-se a la Junta de Portaveus municipals. Hi ha un ampli consens a rebutjar la repressió i també l'amenaça del 155. Es pot tornar a plantejar però amb la resta de grups"

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut