Madrid

Ciutadans, sobre la sentència del 9-N: "Els polítics no estem per sobre de les lleis"

Villegas ha dit que els acusats s'han "saltat" les lleis, i Carrizosa afirma que Catalunya "no necessita salvapàtries ni màrtirs"

RedaccióActualitzat

La primera reacció de Ciutadans a la sentència sobre el judici del 9-N, que ha inhabilitat Mas, Ortega i Rigau per desobediència al Tribunal Constitucional, l'ha expressada el portaveu del partit, José Manuel Villegas.

Villegas ho ha dit des de Madrid, en plena roda de premsa després de l'executiva del partit, i ha conegut la sentència per les preguntes dels periodistes. Segons ha afirmat, la sentència mostra que "els polítics no estem per sobre de les lleis":

"Crec que un ensenyament que hem d'assumir tots a Espanya, en un estat de dret, és que els polítics no estem per sobre de les lleis, no estem per sobre dels tribunals, els polítics estem per complir les lleis o en el seu cas per modificar-les, però no per saltar-nos-les."

Carrizosa: "Catalunya no necessita salvapàtries ni màrtirs"

Mentrestant, a Barcelona, el portaveu del partit al Parlament, Carlos Carrizosa, s'ha expressat en termes similars. Carrizosa ha afirmat que els condemnats en el judici pel 9-N busquen "sortida als seus problemes amb la corrupció":

"A Espanya no es jutja ningú per les seves idees, que són totes legítimes, sinó per saltar-se les lleis. A Catalunya vam tenir persones que deien que escoltaven les veus del poble i que es van sentir probablement com a messies o com salvadors. Ara aquests mateixos voldran fer-se passar per màrtirs. Catalunya no necessita ni salvapàtries ni màrtirs, necessita servidors públics que pensin en tots els catalans i no en els seus interessos personals."

 

Anar al contingut