Sant Joan Despí

Ciutadans demana al PSC que traslladi el pacte d'investidura al Parlament

Pel que fa a Espanya, Carrizosa ha advocat per eixamplar el pacte amb altres formacions i evitar anar a noves eleccions

RedaccióActualitzat

Ciutadans proposa al PSC unir forces al Parlament. El portaveu de Ciutadans a la cambra catalana, Carlos Carrizosa, emplaça els socialistes catalans a traslladar el pacte d'investidura entre Ciutadans i el PSOE al Parlament.

En "L'entrevista del diumenge" del canal 3/24, Carrizosa argumenta que si el PSC avala el pacte que ha subscrit el seu partit amb el PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez, l'acord s'hauria de traslladar també en les votacions al Parlament de Catalunya.

"Si el PSC, com a partit autònom del PSOE, accepta i veu bé el contingut dels pactes, a Catalunya també ens posarem d'acord amb el que tingui a veure amb aquests pactes."

En referència al model lingüístic que es descriu en aquest acord, i que aposta per un sistema bilingüe o trilingüe, Carlos Carrizosa ha qüestionat que això suposi acabar amb la immersió lingüística i ha qualificat la proposta de "sistema diferent".

Pel que fa a la despolitització de la justícia, mesura que es recull en l'acord d'investidura amb el PSOE, el diputat de Ciutadans ha negat que en el cas concret de Catalunya les sentències del Tribunal Constitucional estiguin polititzades de forma generalitzada. El portaveu parlamentari de Ciutadans també ha atribuït el fet que es presentin molts recursos des de Catalunya al TC a la voluntat del govern de qüestionar la Constitució Espanyola.

Pel que fa a Espanya, Carrizosa ha advocat per eixamplar el pacte amb altres formacions i evitar anar a noves eleccions. En aquest sentit, ha prioritzat l'acostament al PP. Està convençut que els votants de la formació conservadora subscriurien el gruix de les mesures acordades entre el PSOE i Ciutadans.

Sobre el referèndum, Carrizosa ha demanat que es respecti la postura d'una "part de la societat":

"No passa res si hi ha una part de la societat a la qual no li sembla bé el referèndum. Això és el que hem pactat amb el PSOE. Ara, el que haurem de fer és presentar propostes per encarar el tema a Catalunya que no sigui un referèndum."

Davant la possibilitat que es facin noves eleccions, el diputat de Ciutadans ha pronosticat que, si això passés, pujaria l'abstenció i la gent se sentiria decebuda.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut