La portaveu adjunta de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, en roda de premsa el 27 d'octubre del 2016 (horitzontal)
La portaveu adjunta de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, en roda de premsa el 27 d'octubre del 2016 (horitzontal)

CiU constata la "setmana 'horribilis'" del govern de Barcelona amb el rebuig del PAM i la retirada de les ordenances

Actualitzat

ACN Barcelona.-La portaveu adjunta de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, ha constatat aquest dijous la "setmana 'horribilis'" del govern de Barcelona amb el rebuig del PAM la setmana passada i la retirada de les ordenances del ple de divendres després que ERC i C's hagin anunciat que votaran en contra de la seva aprovació inicial. Recasens ha denunciat que l'executiu de Colau no ha volgut ni tan sols negociar amb ells, amb un "menyspreu absolut" cap al principal grup de l'oposició, i ha recordat que CiU també va governar amb minoria però va ser capaç d'arribar a acords amb PPC, PSC i ERC. "Estem davant d'un govern incapacitat, incompetent i aïllat, que avantposa de manera flagrant els interessos partidistes per sobre dels interessos de ciutat", ha conclòs.

En roda de premsa, Recasens ha trobat "inversemblant" que el govern s'hagi negat a fer "ni tan sols un acostament o una trucada" a CiU, que estaria disposada a parlar de dues de les mesures més importants del projecte d'ordenances que ha presentat el govern, com són les que fan referència a la Zona Verda i Blava i la dels autocars turístics a les fonts de Montjuïc. En tot cas, ha constatat que la política fiscal que es prorroga a CiU "ja li va bé" perquè és la mateixa que va deixar el govern de Trias amb un "petit retoc" l'any 2016. Recasens ha remarcat que al seu grup ningú no li pot donar "lliçons de progressivitat fiscal", perquè ja va implementar mesures en aquest sentit que ara mateix s'apliquen a la ciutat.En aquesta setmana que ha titllat d'"'horribilis'", Recasens també ha situat la "'performance' franquista que ha fet crispar tothom, d'una banda i de l'altra". "Aquest és un govern que deixa en minoria i en situació de bloqueig la ciutat, sense full de ruta i sense política fiscal", s'ha queixat.

Anar al contingut