Un quiròfan d'un hospital en una imatge de recurs.
Un quiròfan d'un hospital en una imatge de recurs.
Barcelona

Cinc de cada cent pacients que ingressen en un hospital català contrauen algun tipus d'infecció

Són dades d'un estudi de prevalència d'infeccions nosocomials d'Espanya. Catalunya està per sota de la mitjana de l'estat en la incidència d'aquestes infeccions, però tot i això és un problema de salut important. La majoria de les patologies són de caràcter lleu, però un petit percentatge d'aquests malalts contrauen bacterièmies o pneumònies que poden arribar a ser mortals.

Actualitzat
Un 5,5% dels pacients que ingressen en un hospital català hi contrauen algun tipus d'infecció, segons l'Estudi de prevalència d'infeccions nosocomials d'Espanya. Aquest fet ha estat motiu de debat aquest dijous durant unes jornades a l'Hospital de la Vall d'Hebron. Els participants en les jornades coincideixen en la necessitat d'utilitzar la tecnologia per prevenir infeccions i, sobretot, de conscienciar els professionals.

Catalunya està per sota de la mitjana de l'estat en la incidència d'aquestes infeccions, però tot i això és un problema de salut important. La majoria de les patologies són de caràcter lleu, però un petit percentatge d'aquests malalts contrauen bacterièmies o pneumònies que poden arribar a ser mortals.
Anar al contingut