Un home sotmetent-se a un tractament de quimioteràpia
Un home sotmetent-se a un tractament de quimioteràpia
Barcelona

Científics catalans descobreixen l'eficàcia de medicaments contra la malària en casos de càncer de còlon

Científcs de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques han descobert que un fàrmac contra la malària inhibeix una mol·lècula que activa aquest tipus de tumors

RedaccióActualitzat

Medicaments que habitualment s'utilitzen per a la prevenció i el tractament de la malària s'han mostrat eficaços contra tumors colorectals de molt mal pronòstic. El descobriment, l'han fet investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques. Aquests científics han identificat una mol·lècula que activa aquest tipus de tumors i han descobert que es pot inhibir amb Cloroquina, un fàrmac contra la malària, amb resultats sorprenents.

Ara, cal que algun grup d'investigació clínica o farmacèutica faci els primers assajos amb pacients i, si s'obtinguessin resultats positius, aquesta nova estratègia terapèutica podria arribar aviat als malalts.
 
Els càncers de còlon amb les dues mutacions estudiades representen més d'un cinquanta per cent del total d'aquests tumors, i quan fan metàstasi tenen un índex de supervivència molt baix.

Aquesta nova estratègia pot donar moltes esperances a aquests malalts, i els investigadors no descarten que també es pugui aplicar en altres tumors, com els melanomes.

Anar al contingut