Montcada i Reixac

Centenars de persones queden atrapades a Montcada pel tall de la circulació de trens

Els talls s'han realitzat en la concentració en record de l'última víctima atropellada

Actualitzat

Les protestes a Montcada i Reixac per reclamar el soterrament de la via del tren han pujat de to i aquest dimecres els manifestants han tallat les línies R4, R7 i R2 durant més d'una hora, i mitja hora la carretera C-17, provocant importants embussos.

Centenars de persones han estat més d'una hora atrapades en diversos trens, després del tall de la circulació de les vies que hi ha hagut al final de la concentració de protesta per la mort d'un noi de 16 anys atropellat per un tren a la via de la línia R2. Diversos usuaris s'han queixat a les xarxes socials explicant que duien més d'una hora tancats a l'interior d'un tren:

 

Renfe s'ha defensat dient que havia informat al llarg del dia que "era possible la invasió de vies" i ha lamentat que "cap autoritat" fes res per evitar-ho:

 

A dos quarts de dotze de la nit els manifestants han sortit de les vies i s'ha restablert la circulació:

 

Concentració per reclamar el soterrament

Els talls s'han realitzat en el marc de la concentració, que ha reunit prop de 500 persones. L'acte ha recordat l'última víctima atropellada per un tren, precisament a la via que es demana des de fa anys que se soterri. L'acte ha comptat amb els parlaments de l'alcaldessa, Laura Campos, i del president de la Plataforma Tracte Just-Soterrament Total (PTJST), Ramon Bueno. En el seu discurs, Campos ha anunciat "accions molt més contundents":

"Hem entrat en un bucle d'inacció i deixadesa per part d'Adif i Foment i ara ens pertany a nosaltres impulsar noves accions molt més contundents que, sens dubte, portarem a terme, perquè no pot ser aquest menyspreu cap a Montcada"

Després de saber-se que el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha convocat l'ajuntament de Montcada a una reunió a Madrid el pròxim 1 de març per abordar el soterrament, l'alcaldessa ha avisat que "el poble de Montcada no renunciarà a un futur que passa pel soterrament de l'R2".

Al final de l'acte, s'ha guardat un minut de silenci i s'ha realitzat el tall d'aquelles vies al seu pas pel municipi.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut