Barcelona

Catalunya supera la mitjana europea i se situa en cinquè lloc en renda per capita de la UE

La renda per capita de Catalunya se situa per sobre de la mitjana europea, segons l'últim informe de conjuntura econòmica de Caixa Catalunya. L'estudi confirma que el poder de compra net dels catalans és de gairebé 15.000 euros anuals, i això la situa en cinquè lloc a Europa, darrere de França i molt per davant d'Espanya, que ocupa la novena posició amb una renda mitjana de gairebé 13.000 euros. Pel que fa a la distribució de la renda entre la població, Catalunya també està per sobre de la mitjana i s'acosta al grup de països amb un repartiment més igualitari. Els líders en aquest sentit són Suècia, Dinamarca, la República Txeca, Luxemburg i Àustria.

Actualitzat

Catalunya se situa en cinquè lloc europeu en renda per capita, per darrere del Regne Unit, Àustria, Alemanya i França. I és que, segons dades del 2003 i recollides per Caixa Catalunya en el seu informe sobre la conjuntura econòmica, Catalunya té 14.732,9 euros de renda neta per capita, la qual cosa també vol dir que supera la mitjana de la Unió Europea dels Quinze, de 13.459,9 euros, i la dels Vint-i-cinc, de 10.967,7.

Per la seva banda, Espanya se situa per sota de la renda per capita de la UE dels Quinze, amb 12.884,8 euros, i ocupa el novè lloc de la classificació.

L'informe també conclou que Catalunya se situa per sobre de la mitjana europea en distribució de la riquesa entre la població, calculada a partir de l'índex de Gini (en què 0 és distribució totalment igualitària i 100 màxima desigualtat). Així, fa dos anys l'índex Gini a Catalunya era de 29, mentre que el de la UE dels 15 era de 30 i la UE dels 25, de 31. Els països amb una distribució més igualitària de la renda són: Suècia, amb 23; Dinamarca, amb 24, i la República Txeca, Luxemburg i Àustria, amb 26. Per contra, Espanya té un índex Gini de 32.

Anar al contingut