Barcelona

Catalunya Sí que es Pot, C's i Unió Democràtica reaccionen davant la Carta de González

Critiquen a González que en la carta s'hagi oblidat de parlar de corrupció i que el PSOE no recordi que l'actual situació de Catalunya també es deu a quan ells governaven

RedaccióActualitzat

Tot el contrari opina Lluís Rabell, de la candidatura d'esquerres Catalunya Sí que es Pot. En un acte en què tots els candidats de les llistes de les quatres demarcacions s'han fet la foto de família, Rabell ha retret a González que pretengui --amb aquesta carta-- alliçonar la societat catalana. El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot també ha aprofitat per tornar a carregar contra Convergència pel suposat cobrament de comissions il·legals. En aquest sentit, Rabell també ha retret a l'expresident espanyol que a la carta no esmenti per a res la corrupció que -diu- va envoltar els seus governs:

"La societat catalana és prou madura i no necessita tuteles per decidir el seu futur ni el camí que ha de prendre. aquesta candidatura de Catalunya Sí que es Pot representa que la voluntat de tirar endavant i la voluntat de construir el futur amb el moviment de la pròpia ciutadania de Catalunya. Un moviment en el qual no hi ha corrupció, cosa que és un oblid significatiu en la carta que ens adreça Felipe González."

I precisament Ciutadans, que aquest migdia presentava la seva campanya per al 27-S, aprofita els últims esdeveniments per fer bandera d'estar nets de corrupció. La candidata Inés Arrimadas proposa una auditoria dels últims governs de la Generalitat. Mentrestant, en clau electoral espanyola, el president del partit demana, metafòricament, la independència del PP i del PSOE. Rivera retreu a Felipe González que hagi tapat la corrupció de Convergència i Unió:

"A mi em sembla molt bé que els expresidents escriguin cartes als catalans, però també deixin-me que li digui el que no m'ha semblat bé els últims anys: que els presidents d'Espanya mirin cap a una altra banda amb la corrupció dels nacionalistes. Això és el que no m'agrada. Moltes cartetes, però poc actuar".

"Jo els demanaria, al PSOE i al PP, que definitivament es rendeixin davant l'evidència que no podem continuar donant privilegis i protecció a la banda que ha governat Catalunya els últims anys. Quan a un no li agrada un govern, el canvia, no canvia de passaport."

També des d'Unió Democràtica s'ha criticat la carta de González. Ramon Espadaler recorda que, si Catalunya es troba en l'actual situació, en part també és per culpa dels socialistes:

"També estem aquí perquè el PSOE, en definitiva, tots tenim al cap la mítica frase: "Apoyaré el Estatuto que salga del Parlament" i després va anar com va anar. Per tant, s'agraeixen les reflexions i les paraules però hem de passar als fets i els fets són de veritat articular un diàleg, una sortida que pugui ser votada pels ciutadans de Catalunya."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut