Catalunya és la comunitat on hi ha més impostos propis, un total de 18 (Pexels/Skitterphoto)
Catalunya és la comunitat on hi ha més impostos propis, un total de 18 (Pexels/Skitterphoto)

Catalunya es manté com una de les comunitats amb l'IRPF més elevat

És l'autonomia on les rendes entre 20.000 i 30.000 euros paguen més per l'impost de la renda

RedaccióActualitzat

Catalunya continua sent una de les comunitats amb els impostos més elevats i, concretament, on les rendes entre 20.000 i 30.000 euros paguen més per l'impost sobre la renda. 

Segons l'estudi que elabora cada any el Consell General d'Economistes d'Espanya, aquesta major càrrega impositiva es mantindrà un cop s'aprovin els pressupostos i entri en vigor la reforma fiscal pactada amb els comuns.

Com a tendències, l'informe apunta una "competència fiscal a la baixa" en l'impost de successions i donacions quan es tracta d'hereus o destinataris familiars pròxims. 

En el cas de l'impost sobre el patrimoni, els economistes destaquen que Catalunya, Aragó, Extremadura i el País Valencià han reduït els mínims exempts de pagar-lo, mentre que La Rioja bonifica la quota en un 75%. A Madrid no es paga. 
 

A Catalunya, 18 impostos propis 

A Catalunya és també on hi ha més impostos propis, un total de 18. Els economistes consideren que hi ha un excés d'aquesta mena de tributs quan només aporten un 2% de tota la recaptació tributària.

De fet, es refereixen a aquesta proliferació com una "autèntica jungla", perquè en el conjunt de l'estat hi ha 70 impostos propis, la majoria relacionats amb la protecció del medi ambient. 

Malgrat tot, consideren positiva la competència entre comunitats, sempre que es faci de forma ordenada i eficient.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaHisenda catalana
Anar al contingut