Milers d'aficionats segueixen la rua blaugrana
Milers d'aficionats segueixen la rua blaugrana
Barcelona

Catalunya celebra la gran fita esportiva del Barça a Wembley

La victòria del Barça ha desfermat l'eufòria arreu de Catalunya. Els carrers de les principals ciutats del país s'han tornat a omplir d'aficionats blaugrana que han volgut celebrar la nova fita històrica de l'equip de Guardiola. A Barcelona, més de 50.000 persones s'han congregat al centre de la ciutat, sobretot a l'arc de Triomf, on s'ha seguit el partit a través d'una pantalla gegant. A Girona, uns 5.000 aficionats ho han celebrat al parc de la Devesa. A Lleida, la plaça de Ricard Viñes ha tornat a ser el centre de la festa, i a Tarragona, unes 2.000 persones han omplert la plaça de la Font. Una festa que ha continuat aquest diumenge amb la rua dels campions pels carrers de la Ciutat Comtal i la festa que s'ha celebrat al Camp Nou.

Actualitzat
La quarta Champions del FC Barcelona ha tornat a tenyir Catalunya de blaugrana. Després de la històrica victòria a Wembley, l'afició culer ha tornat a convertir el país en una festa per celebrar la segona copa de la Lliga de Campions d'ençà que el de Santpedor es va convertir en l'entrenador blaugrana, la quarta en la història de l'equip.

Catalunya es tenyeix de blaugrana

A Barcelona, més de 50.000 persones, segons els Mossos d'Esquadra, han seguit el partit a través d'una pantalla gegant instal·lada a l'arc de Triomf. Canaletes ha tornat a ser el focus de les concentracions blaugrana. Les celebracions han començat de forma tranquil·la, però cap a les dues de la matinada s'han produït alguns incidents i la policia hi ha hagut d'actuar. En total, hi ha hagut una vuitantena de detinguts i 132 ferits.

Al parc de la Devesa de Girona, uns 5.000 aficionats s'han congregat per celebrar la victòria dels blaugranes i han acabat la festa a la plaça de Catalunya, lloc habitual de reunió dels culers. A Lleida, la plaça de Ricard Viñes ha tornat a ser el punt de trobada entre un miler de culers, i a Tarragona 2.000 aficionats blaugrana han omplert la plaça de la Font.

A les Terres de l'Ebre també s'ha celebrat la victòria amb molta intensitat. A Tortosa, la plaça de l'Antic Mercat del Peix congregava més de 1.500 persones. La mateixa escena s'ha repetit a la Catalunya Nord, amb centenars d'aficionats que han tenyit de blaugrana els carrers de Perpinyà.

La celebració ha continuat aquesta tarda amb la rua dels campions i la festa al Camp Nou, que s'ha pogut seguir en directe a través del 3cat24.cat i el programa especial "La llegenda continua" de TV3.

Celebracions arreu del món


La festa també s'ha traslladat fins a Trafalgar Square, al centre de Londres, on centenars de culers s'han concentrat per celebrar la victòria del seu equip. La mítica plaça londinenca s'ha omplert de samarretes, banderes i bufandes del Barça, i l'himne blaugrana ha estat el protagonista de la nit.

En altres punts del planeta, com ara els Estats Units, la Xina o l'Argentina, entre d'altres, també s'ha viscut amb molta intensitat la victòria del Barça a la Champions. La Penya Barcelonista de Washington ha reunit en un cèntric pub els seus fidels seguidors blaugrana. Les mateixes celebracions s'han pogut veure a la Xina, on cada cop són més nombrosos els aficionats del club català, o a l'Argentina, on centenars d'aficionats han seguit la final contra el Manchester. A Gaza, el partit del Barça ha aconseguit fer oblidar per unes hores la dura realitat.
Anar al contingut