Sonia Castedo, alcaldessa d'Alacant, declarant com a imputada en el "cas Brugal"
Sonia Castedo, alcaldessa d'Alacant, en una imatge d'arxiu.
València

Castedo nega haver rebut regals de l'empresari Ortiz i assegura que els va pagar amb els diners de la seva mare i amb la loteria

Sonia Castedo ha negat davant del jutge haver estat complimentada amb regals o viatges per part de l'empresari Enrique Ortiz a canvi d'arreglar el Pla General d'Ordenació Urbana.

RedaccióActualitzat
L'alcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo, que presta declaració com a imputada davant del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) després que el Jutjat d'Instrucció número 5 d'Alacant observés indicis de suposats delictes de revelació d'informació privilegiada, suborn i tràfic d'influències, ha negat davant del jutge haver estat complimentada amb regals o viatges per part del constructor Enrique Ortiz a canvi d'arreglar el Pla General d'Ordenació Urbana. En el conegut com "cas Brugal", l'alcaldessa ha dit que Ortiz era un contractista més de l'administració municipal.

Entre els regals que li atribueix l'acusació hi ha un cotxe model "Mini", unes vacances a Andorra el Nadal de 2008 i altres a Eivissa a bord del iot de l'empresari.

Segons el lletrat de l'acusació popular, exercida per Esquerra Unida, Castedo ha argumentat que el viatge a Andorra el va pagar amb els diners de la loteria de les Fogueres d'Alacant i amb una suma en efectiu que li va lliurar la seva mare. Respecte al viatge a Eivissa, l'alcaldessa ha reconegut que va ser una invitació personal d'Ortiz, amb qui té amistat des de fa anys. El cotxe, segons la imputada, tampoc va ser un regal del constructor.

Durant l'interrogatori, Sonia Castedo ha reconegut les dues converses telefòniques que van ser intervingudes i que ha reproduït el ministeri fiscal i també ha admès que la dona d'Ortiz li va regalar una caçadora pel seu aniversari.

Davant la previsió que la compareixença de Castedo, també diputada autonòmica del PP, no acabi aquest divendres, el magistrat Juan Climent ha decidit ajornar sense data la declaració de Luís Díaz Alperi, predecessor en el càrrec de Castedo i imputat pels mateixos delictes que l'actual alcaldessa.


Anar al contingut