Carbassa i castanyes, dos productes de la tardor
Carbassa i castanyes, dos productes de la tardor
Gavà

Castanyes i Halloween es fusionen

Gavà organitza el Castaween i el barri de Gràcia de Barcelona el Castalloween

RedaccióActualitzat

Castanyada o Halloween. A Gavà ja no s'ha de triar entre una o altra celebració. Aquest any celebren el Castaween, que fusiona la tradició més catalana de les castanyes i els panellets, amb la més anglosaxona de les disfresses i el terror. Per a l'Ajuntament, ha estat una qüestió de "renovar-se o morir". I, acompanyat de diverses entitats del municipi, han optat per la primera opció. Per l'alcaldessa, Raquel Sánchez, ja no és una qüestió de quina és la festa que guanya.

"Això és el que veiem. Perquè en definitiva és el que estem fent tots. Som capaços de menjar-nos les castanyes i els panellets a casa amb la família i amb els amics, però, alhora, som capaços de fer-ho, també, disfressats."

 

 

I per barrejar aquestes dues festes, l'Ajuntament ha preparat diverses activitats per aquests dies. Una marató de cinema fantàstic i de terror, tallers familiars de panellets, una flashmob del "Thriller", de Michael Jackson, un túnel del terror... I per aquest dimarts està prevista una carrera de zombis, en què es recaptaran diners i aliments per a la Plataforma Gavà Solidària.

 

Hi ha altres iniciatives que pretenen fusionar les tradicions de la Castanyada amb Halloween. Per exemple, al barri de Gràcia de Barcelona, aquest dilluns hi haurà un altar dels morts, maquillatge professional, la castanyera, la ruta del "trick or treat" i un concurs de disfresses. Tot amb la col·laboració de diferents associacions del barri.

 

 

Halloween, cada cop més català

Un dels elements més característics de la celebració de Halloween és la carbassa. Alguns historiadors catalans defensen que no és tan estranya a les tradicions del nostre país. Es tracta d'una tradició pagana celta que ha perviscut en alguns llocs de la plana de Vic i del Ripollès.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut