La Seu d'Urgell

Carod retreu a Mas i Montilla que l'han "deixat sol" defensant Catalunya en el debat de pressupostos

El president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha criticat aquest dimarts durament les posicions que han mostrat CiU i el PSC en el debat dels pressupostos de l'Estat que s'ha fet al Congrés, després que, finalment, CiU -i també el PNB- han retirat les esmenes a la totalitat que havien presentat. Carod assegura que les inversions no respectaran el que marca l'Estatut, cosa que l'ha portat a dir que "Mas i Montilla ens l'han tornada a jugar. Com amb l'Estatut, ens han tornat a deixar sols defensant el país", ha lamentat.

Actualitzat
"Ens l'han tornat a jugar" -ha insistit-, perquè convergents i socialistes no rebutgen uns comptes públics que, segons Carod-Rovira, no apliquen fidelment la previsió estatutària d'inversió estatal a Catalunya durant set anys. "Mas i Montilla ens l'han tornat a jugar, a canvi de res", els ha retret. A més, ha denunciat que a Catalunya hi ha un conformisme que pot impedir "una Catalunya diferent".

Davant d'unes 180 persones que s'han aplegat a la Seu d'Urgell, ha reafirmat que els dos grans objectius republicans són obtenir "de 25 escons per amunt" -respecte dels 23 actuals- i "continuar governant Catalunya", però ha advertit que CiU pot governar amb suports "puntuals" del PP, si bé promet no pactar amb els populars.

La "jugada" de CiU amb el PP

El líder republicà ha criticat que el candidat de CiU dipositi davant de notari les seves promeses electorals, "perquè la gent de paraula no cal que passi pel notari". Com que un dels compromisos d'Artur Mas és que no hi haurà pacte "estable" CiU-PP, Carod ha advertit que precisament "aquesta és la jugada".

Segons Carod, el compromís implica que CiU sí que pot acceptar pactes "puntuals" i ha avisat que aquests poden ser el suport als pressupostos catalans o a la possible investidura d'Artur Mas com a president -i ha recordat que Mas ja ha dit que no pot impedir que els populars li donin suport en una investidura. Així, segons Carod, amb pactes puntuals com aquests CiU pot governar, sense aliar-se formalment amb el PP.
Anar al contingut