València

Camps promet un pla d'integració dels immigrants i recorda les 43 víctimes de l'accident del metro al Debat de Política General

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, ha obert el Debat de Política General a les Corts de València amb un record per a les 43 víctimes de l'accident del metro de València. Seguidament ha fet un repàs de la seva gestió al capdavant del govern durant dels últims 3 anys i ha aprofitat per destacar els objectius aconseguits, després d'estar gairebé absent en el debat de la moció de censura que li van presentar els socialistes. Pel que fa a les promeses per l'any que ve, el president valencià s'ha compromès a posar en marxa un segon pla per a la integració dels immigrants que suposarà una inversió de 4.000 milions d'euros en la pròxima legislatura.

Actualitzat

Les Corts valencianes celebren durant dos dies el Debat de Política General. El president de la Generalitat Valenciana l'ha obert amb un record per a les 43 víctimes de l'accident del metro de València el 3 de juliol passat i, en aquest sentit, ha reafirmat el compromís del seu govern i de les Corts valencianes d'estar al costat dels familiars "que pateixen tant per la pèrdua dels seus".

Seguidament, ha fet un repàs de la seva gestió en tres anys de govern, sense ni una dosi d'autocrítica. Entre les fites aconseguides, ha destacat la inversió en polítiques socials i la baixada d'impostos en el tram autonòmic.

Pel que fa a les promeses, el president de la Generalitat Valenciana s'ha compromès a posar en marxa un segon pla per a la integració dels immigrants que suposarà una inversió de 4.000 milions d'euros en la pròxima legislatura.

En el seu discurs, Camps també ha reiterat que les seves exigències al govern d'Espanya en matèria de seguretat ciutadana, d'infraestructures, de finançament, de política hídrica. En aquest sentit, el president valencià ha tornat a demanar el transvasament de l'Ebre, 2.000 agents de la policia i guàrdies civils, l'AVE i el reconeixement dels 700.000 nous empadronats al sistema de finançament autonòmic.

Finalment, Camps ha aprofitat el debat per contestar el secretari general dels socialistes valencians just l'endemà de la fracassada moció de censura que li van presentar els socialistes. Després de rebutjar la moció, l'ha criticat i ha dit que no comparteix el intervencionisme polític ni les censures. En aquest sentit, ha dit que advoca per un govern que aposta per la llibertat i no per altres tipus d'experiment que "estan destinats al fracàs".

Pla acusa Camps de passar de "l'absència" a la "prepotència"

Precisament, el portaveu del PSPV-PSOE, Joan Ignasi Pla, ha acusat el president d'haver passat de "l'absència" del debat de la moció de censura a la "prepotència" del Debat de Política General. Pla ha dit també que Camps confon realitat i ficció i l'ha titllat de "fals profeta" perquè, segons ha afirmat, es presenta a la cambra "amb noves profecies per tapar els incompliments" de les promeses fetes en altres debats.

El portaveu socialista també ha lamentat que el màxim responsable del govern valencià no s'hagi adonat de la situació real de l'autonomia i ha assegurat que "el País Valencià aniria millor si Camps no presidís la Generalitat".

Després del discurs de Camps i la intervenció de Pla, han d'intervenir en el debat el portaveu d'EU-l'Entesa, Joan Ribó; el del PP, Serafín Castellano i el diputat del grup mixt, Francisco Tomás.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut