Imatges de conductors manipulant el mòbil mentre condueixen
Imatges de conductors manipulant el mòbil mentre condueixen
Gavà

Campanya dels Mossos contra els mòbils al volant

Les distraccions són la causa d'un de cada tres accidents amb víctimes, però fer servir el mòbil no es percep com una infracció greu

Marta CatafalActualitzat

Tot i que la majoria de conductors asseguren que no miren el mòbil mentre condueixen, les estadístiques diuen el contrari. En un de cada tres accidents mortals, el conductor l'estava fent servir. Per això s'ha posat en marxa una campanya de control per prevenir aquestes greus distraccions.

Els Mossos fan el servei en vehicle de paisà per detectar infraccions amb motiu de les distraccions, unes distraccions que en la majoria dels casos estan provocades per utilitzar el telèfon mòbil quan es condueix.

 

♦ Els catalans més joves fan servir el mòbil més de 100 cops al dia

 

La patrulla de Mossos circula observant la resta de conductors, sense que aquests se n'adonin. Segons Josep Sánchez, subcap de Trànsit de l'Àrea Regional Metropolitana Sud, tot i les campanyes de prevenció, l'ús dels dispositius electrònics continua sent molt habitual quan s'està al volant. 

"Tot i que és una infracció que habitualment la societat no percep com a greu, un de cada tres accidents amb víctimes té com a factor la distracció."

 

♦ Absolta una mare que li va prendre el mòbil al fill perquè es posés a estudiar

 

Fer servir el mòbil mentre s'està conduïnt suposa perdre tres punts del carnet i una multa de 200 euros. És sobretot durant les retencions i als semàfors quan la majoria de conductors aprofiten per mirar el mòbil. Fer-ho és també motiu de sanció, encara que, en aquell moment, el vehicle estigui parat.

Molts conductors infringeixen la norma. L'any passat es van posar gairebé 19.000 multes per aquestes distraccions. Això representa 3.000 multes més que el 2015.

Anar al contingut