Visitants passejant per Eurodisney (Reuters)
Eurodisney cobra més als visitants de fora de França o Bèlgica, i això pot ser il·legal (Reuters)
Brussel·les

Brussel·les investiga Eurodisney per cobrar preus més baixos als francesos i belgues

La Comissió Europea reclama, a través del govern francès, que Disney justifiqui les diferències de tarifes, perquè considera que això pot ser il·legal

RedaccióActualitzat

La Comissió Europea (CE) investiga Eurodisney per haver aplicat preus diferents segons la nacionalitat o el país de residència del visitant, una política que beneficia francesos i belgues però que obliga la resta de visitants a pagar més pels mateixos paquets de vacances. Brussel·les ha demanat ara, a través del govern francès, que Disney justifiqui aquestes diferències.

Les queixes s'acumulaven a la taula de la Comissió Europea, que ha decidit finalment actuar. Ha reclamat a Disney París que argumenti per què els residents a França i Bèlgica tenen accés a ofertes més favorables. En canvi, els visitants d'altres països han de pagar preus més alts per les mateixes entrades. Ho explica la portaveu de la CE, Lucia Caudet: "Molts consumidors ens diuen que les ofertes especials que hi ha per a consumidors residents a França i Bèlgica no són accessibles a altres consumidors."

Aquesta és una discriminació que pot ser il·legal perquè es fa en funció de la residència. Intentar-ho via internet no serveix perquè redirigeixen al comprador a altres webs del país on viuen amb preus més elevats. Fins i tot anant físicament a les taquilles de Disney a París per comprar un abonament anual exigeixen un compte bancari francès.

 

 

Anar al contingut