Barcelona

Boi Ruiz: "Sóc partidari d'una vacunació responsable i obligatòria"

El conseller de Salut obre la porta a dur al Parlament el debat sobre si la vacunació ha de ser obligatòria

RedaccióActualitzat

El cas del nen d'Olot ingressat en estat greu amb diftèria ha reobert el debat sobre si la vacunació ha de ser obligatòria o no. Fins al punt que el conseller de Salut ha obert la porta a dur aquesta qüestió al Parlament. Boi Ruiz ha explicat que ara no es pot obligar ningú a vacunar-se, igual que no es pot obligar ningú a prendre's un medicament, perquè és un dret individual. Però ha afegit que ell és partidari d'una "vacunació responsable i obligatòria" perquè es tracta de protegir tercers. "El gran debat està entre aquells que decideixen no vacunar-se perquè no volen assumir el risc que suposa la vacuna i assumeixen el risc de tenir la malaltia. Quan aquesta malaltia pot afectar un tercer, ens hem de qüestionar si això ha de continuar així", ha explicat en declaracions a "Els matins". "És un conflicte de drets que cal resoldre", ha afegit.

Per Boi Ruiz, aquest és un debat parlamentari que no pot estar subjecte a cap marc ideològic: "La ciència no té ideologia." El conseller ha explicat que el debat es farà primer a la Comissió de Salut, i allà es decidirà si s'ha de dur al Parlament. La Generalitat no té competències per decidir aquest tema i el que s'hauria de fer és traslladar-ho a l'àmbit espanyol. En aquest sentit, el conseller ha confirmat que n'ha parlat amb el ministre Alfonso Alonso i que ell és partidari que això es reguli en positiu.

Mentrestant, el nen afectat per diftèria es manté estable dins la gravetat. Així ho ha informat un portaveu de la Vall d'Hebron de Barcelona, on el nen continua ingressat a la Unitat de Cures Intensives. Se li està subministrant un tractament antitoxines per combatre la diftèria que el Ministeri de Sanitat va anar a buscar a Rússia.

Paral·lelament, l'Agència de Salut Pública està revacunant i controlant l'entorn més pròxim del nen, unes 150 persones. I es continua buscant l'origen del contagi.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut