Barcelona

Benestar i Família es compromet a reforçar les garanties dels processos d'adopció a l'estranger

Els problemes que han tingut aquest estiu les famílies que han adoptat un nen al Congo han estès la preocupació entre les que estan en llista d'espera per fer-ho. Es queixen que el procés no avança i de la falta d'informació. La consellera de Benestar i Familia, Carme Figueras, ja ha anunciat que demanaran explicacions al govern pel tracte que l'ambaixada espanyola al Congo va donar als pares. També ha afirmat que es comprometen a reforçar les garanties dels processos d'adopció perquè no es repeteixin els mateixos problemes.

Actualitzat
Carme Figueras també ha acusat l'exdirectora de l'Institut Català de l'Acollida i l'Adopció (ICAA), Rosa Maria Bertran, cessada la setmana passada, d'haver permès el viatge de les famílies adoptants al Congo quan l'ambaixada espanyola havia mostrat recels a l'hora d'adoptar allí.

El Departament de Benestar i Família s'ha compromès a reforçar les garanties dels processos d'adopció perquè no es repeteixin els problemes que van viure aquestes famílies. En aquest sentit, està prevista una reunió amb el Ministeri d'Afers Estrangers i d'Afers Socials. La Generalitat, però, sí que ha admès que l'Institut Català d'Adopcions va autoritzar el viatge de les famílies, tot i els recels de l'ambaixada. 

La consellera de Benestar també ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat a les trenta famílies catalanes pendents d'adopcions al Congo.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut