França

Bayrou rebutja la proposta de Royal d'unir forces per a la segona volta de les legislatives franceses

El líder del Moviment Democràtic de França, el centrista François Bayrou, ha rebutjat la proposta que li va fer Ségolène Royal de donar consignes de vot amb la intenció d'agrupar els vots per evitar una àmplia victòria de la dreta en la segona volta de les eleccions legislatives franceses. De fet, la proposta de Royal de pactar amb Bayrou ja havia estat contestada dins del mateix Partit Socialista francès, concretament pel president dels socialistes francesos i company de Royal, François Hollande. El PSF viu una forta crisi des de la derrota a les presidencials, quan Bayrou ja va rebutjar donar suport a Royal en la segona volta que va guanyar Nicolas Sarkozy.

Actualitzat
"Som independents". Aquesta és la consigna de vot que François Bayrou donarà per a la ronda final de les legislatives franceses, és a dir, cap. El líder del centrista Moviment Demòcrata ha respost d'aquesta manera a la proposta que li ha llançat la socialista Ségolène Royal per "unir forces" i intentar, d'aquesta manera, limitar l'àmplia victòria de la UMP i els seus aliats.

El líder del Partit Socialista, François Hollande, que havia discrepat obertament de la proposta de Royal, ha dit que la resposta de Bayrou no és cap sorpresa i ha recordat que és la mateixa actitud que ja va tenir entre les dues voltes de les presidencials del maig. Llavors, Royal es va acostar a Bayrou, "el tercer home" de les presidencials, perquè aquest cridés els seus set milions de votants a donar suport als socialistes en el duel amb Sarkozy.
Anar al contingut