Sant Sebastià

Batasuna considera "porqueria judicial" l'acord de l'Audiència

La decisió de l'Audiència Nacional de mantenir la situació penal del pres d'ETA Iñaki de Juana Chaos ha estat titllada de "porqueria judicial" per Batasuna. L'organització il·legal abertzale ha exigit al PSOE que "construeixi les mesures que resolguin la situació". De fet, el comunicat de Batasuna responsabilitza els socialistes d'haver "construït les acusacions" que han portat a prolongar l'empresonament de l'etarra. Altres organitzacions de l'esquerra independentista basca han coincidit amb aquesta valoració.

Actualitzat

Batasuna ha afegit que la resolució "fa pudor" i se situa en l'estratègia de guerra que es porta a terme des de les clavegueres judicials de l'Audiència Judicial". Els abertzales consideren que la decisió és un "gest de venjança cruel" contra De Juana.

El secretari general de LAB, Rafa Díez Usabiaga, ha assegurat que la decisió va "directament contra un escenari de diàleg, pau i solucions polítiques". Per Usabiaga, el poder judicial actua políticament "contra l'esquerra abertzale" i veu difícil que en aquesta situació es pugui fer l'aposta "per vies polítiques".

L'organització de suport als presos bascos Askatasuna ha acusat el govern i el PSOE de condemnar de per vida De Juana i "matar-lo diàriament amb la tortura".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut