Dona exercint la prostitució als carrers de Barcelona
Dona exercint la prostitució als carrers de Barcelona
Barcelona

Barcelona vol deixar de multar les prostitutes que exerceixen de manera voluntària

L'Ajuntament plantejarà ajudes amb programes específics de formació i inserció per a qui vulgui abandonar la prostitució

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona vol revisar la normativa que regula la prostitució. Es planteja un nou marc normatiu per a l'exercici de la prostitució voluntària a la ciutat i aposta per deixar de multar les prostitutes.

La proposta, presentada per Ciutadans amb el suport del govern municipal, ERC i la CUP, té l'objectiu que la prostitució s'exerceixi de manera consentida i a l'interior de locals que reuneixin les condicions adequades, com defensa Carina Mejías, de Ciutadans.

"Establir uns locals adequats i reconèixer-los una sèrie de drets, com són drets laborals, socials, sanitaris, i unes mínimes condicions d'higiene, a més d'estar permanentment a accés dels inspectors, i també ateses per les forces de seguretat quan així ho requereixin."

Per aquest motiu, la síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, subratlla que "cal abordar el fenomen amb alternatives realistes" i que la feina policial s'ha de concentrar a perseguir "qualsevol forma d'explotació sexual i a perseguir les màfies, les xarxes i els proxenetes, que converteixen moltes dones en víctimes".

L' Ajuntament no té una estratègia definida per afrontar les competències municipals sobre la prostitució, però es planteja revisar el pla d'usos de Ciutat Vella, que ara per ara no permet obrir més bordells al districte. També vol modificar l'ordenança de civisme i evitar les multes. Paral·lelament, el govern municipal augmentarà les ajudes a programes de formació i inserció especifics per a les persones que volen deixar d'exercir la prostitució.

 

Anar al contingut