Barcelona

Barcelona retira la guia de restaurants per a celíacs, després que el col·lectiu hi ha denunciat imprecisions

L'Ajuntament de Barcelona deixarà de distribuir la guia de restaurants per a celíacs editada amb el Gremi de Restauració de Barcelona. Ho farà després que l'Associació de Celíacs de Catalunya ha posat de manifest una sèrie d'imprecisions que poden portar confusió. La guia, que es va presentar la setmana passada, s'ha fet sense comptar amb la col·laboració dels mateixos afectats. L'Ajuntament en va editar 5.000 exemplars.

Actualitzat
Amb la voluntat d'ajudar les famílies amb celíacs, l'Ajuntament de Barcelona i el Gremi de Restauradors de Barcelona van editar una guia amb 42 restaurants amb plats sense gluten la setmana passada. Se'n van editar més de 5.000 exemplars, que es podien trobar, en català, castellà i anglès a les oficines d'Atenció al Ciutadà i a les oficines d'Informació Turística. La finalitat era facilitar a les famílies amb celíacs una guia de llocs on poder menjar amb tranquil·litat ja que, fins ara, a la capital catalana només hi havia aquesta guia elaborada pels mateixos afectats.

Doncs bé, tot i aquesta bona voluntat, ara l'Ajuntament de Barcelona ha decidit que deixarà de distribuir la guia després que l'Associació de Celíacs de Catalunya ha posat de manifest una sèrie d'imprecisions que poden portar confusió. I és que la guia s'ha fet sense comptar amb la col·laboració dels mateixos afectats. Per això, el consistori ha decidit retirar-la per respecte a l'Associació i a l'espera de la reunió que farà al setembre amb l'entitat.

Els celíacs són persones que poden fer una vida completament normal. Malgrat tot, han d'evitar ingerir gluten, ja que aquesta proteïna els pot provocar complicades lesions a l'intestí prim. Per tant, aquelles famílies que tenen algun membre afectat han d'anar amb molta cura a l'hora de menjar: han de llegir bé les etiquetes dels diferents productes dels supermercats i interrogar els cambrers i xefs quan van a dinar o sopar fora de casa.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut