Barcelona

Barcelona premia l'especial sobre refugiats de l'"Info K"

Els premis de periodisme social del Consell Municipal de Benestar Social també han atorgat una menció especial al programa "Un de cada quatre", de "30 minuts"

Actualitzat

El Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) de Barcelona ha reconegut el programa especial de l'"Info K" sobre els refugiats, emès el mes d'octubre passat, amb el seu premi anual al periodisme social. El jurat ha valorat el "rigor, la claredat i la pedagogia" d'aquest especial de l'informatiu infantil de TV3, a més del fet "de fer propera una realitat tan complexa als infants".

A més, la vint-i-tresena edició dels premis al periodisme social també ha guardonat la Fundació Periodisme Plural pel dossier "Nens i nenes o com educar en la diferència", publicat al Diari de l'Educació, en la modalitat de premsa. En la categoria de ràdio, el premi ha estat per a l'Associació Catalana per a la Integració d'Homosexuals, Transsexuals i Intersexuals Immigrants (ACATHI) i el seu programa "Diversitats", emès a Ràdio Trinijove. Per últim, l'entitat social Taller Escola Barcelona ha rebut el premi en la modalitat d'Internet per la televisió en línia TEBVist Som com som.

Menció especial a "30 minuts"

Els premis també han atorgat una menció especial, en modalitat de televisió, al programa "Un de cada quatre", de "30 minuts". El jurat ha valorat la qualitat del programa al presentar la complexitat d'aquesta problemàtica social i donar visibilitat a la realitat de la pobresa infantil des de la perspectiva de la vida quotidiana de les famílies i la seva vinculació a la ciutat.

Una altra menció especial ha estat per a l'associació Teatre Sonor, en la modalitat de ràdio, pel conte "La casa encantada".

Amb aquests guardons, el CMBS fa un reconeixement a aquells treballs de periodisme social que aporten una mirada crítica, reflexiva i responsable, i contribueixen a crear opinió sobre qüestions que susciten debat social a Barcelona.

Anar al contingut