Barcelona augmenta un 30% la generació d'energia solar en parets d'edificis

RedaccióActualitzat

Barcelona aposta per l'energia solar. L'Ajuntament augmenta un 30% la generació d'aquesta energia en parets d'edificis de la ciutat.

L'objectiu és doble: transformar façanes i parets mitgeres en espais per generar energia i, a la vegada, fer-ho visible a la ciutadania.

 

 

Actualment, ja hi ha deu façanes i parets mitgeres que tenen plaques fotovoltaiques per generar electricitat, integrades arquitectònicament, com un element més de l'edifici. Les primeres es van instal·lar en equipaments municipals, d'altres estan en edificis privats.

Aquests en són alguns: la Biblioteca Francesc Candel, Centre Osi-Escola Bressol Sant Medir, la Fàbrica del Sol i l'interior d'illa Fustes Gilabert, la ludoteca Olzinelles o la Biblioteca Can Fabra.

 

 

Aquest 2018 es posen en marxa cinc projectes més: dues façanes fotovoltaiques a la mitgera del Pont de Marina i a la dels Jardins de Josep Goday, i tres més a les mitgeres dels edificis de Betevé, de la Plaça Gaudí i de la Plaça de les Dones del 36.

Notícia relacionada: Una escletxa legal permet evitar l'impost al sol per impulsar les renovables

L'energia que es genera d'aquesta manera en alguns casos s'utilitza per a autoconsum al mateix edifici. En d'altres casos, la instal·lació està connectada a un sistema de bateries que pot alimentar elements pròxims, com les faroles de l'enllumenat públic.

Les primeres instal·lacions es van fer quan la generació d'energia solar estava retribuïda i per això s'injectava directament a la xarxa elèctrica de la companyia.

El 2015 el govern del PP va aprovar un controvertit reial decret que gravava aquest autoconsum, l'anomenat "impost al sol"

 

 

L'Ajuntament de Barcelona reclama un canvi legislatiu que permeti als veïns aprofitar millor aquesta electricitat generada per les plaques fotovoltaiques. Així ho explicava el regidor d'Energia, Eloi Badia:

"Ens cal que l'estat espanyol passi a regularitzar i a donar el marc estable i legal. Un cop tinguem aquest marc, se'ns obre l'oportunitat. Que es puguin instal·lar plaques, i diferents comunitats d'usuaris puguin consumir l'energia."

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
EnergiaMedi ambient
Anar al contingut