Alejandro Fernández, Josep Fèlix Ballesteros i Josep Maria Prats, el febrer del 2016, celebrant conjuntament el pacte (ACN)
Alejandro Fernández, Josep Fèlix Ballesteros i Josep Maria Prats, el febrer del 2016, celebrant conjuntament el pacte (ACN)
Tarragona

Es trenca el govern de Tarragona per "l'ús de la violència" de l'1-O

El regidor d'Units per Avançar, ex-UDC, renuncia als càrrecs a l'equip de govern de Ballesteros "per responsabilitat i dignitat" després de les càrregues policials

RedaccióActualitzat

El govern de Tarragona s'ha trencat. Aquest dimecres l'equip de govern que encapçala Josep Fèlix Ballesteros com a alcalde de la ciutat de Tarragona ha perdut el quart tinent d'alcalde de l'equip de govern. Es tracta de Josep Maria Prats, fins ara responsable de l'àrea de Cultura i també quart tinent d'alcalde.

Prats ha dimitit dels càrrecs en protesta per "l'ús indiscriminat de la violència" durant el referèndum de diumenge. Ho ha explicat en un comunicat en què ha assegurat que ha estat una decisió "dolorosa i difícil" i que l'ha presa per "dignitat i responsabilitat". Amb ell, l'executiu sumava 14 regidors, dels 27 que té el consistori. 

Prats ja va avisar aquest dilluns que s'estava replantejant el pacte que permetia Ballesteros governar amb majoria absoluta, amb Prats, els nou regidors del PSC i els quatre del PP. Va demanar una reunió amb l'alcalde, que sembla que no va ser del tot satisfactòria, i això l'ha portat a consumar la dimissió.

Segons Ballesteros, Prats manté el pacte

Tot i la decisió de Prats, Ballesteros ha assegurat poc després que el regidor només ha dimitit dels dos càrrecs al govern municipal, però que manté el pacte de govern amb el PSC i el PP. Per això considera que la seva decisió "no desestabilitzarà el govern municipal":

"L'estabilitat del govern de la ciutat està assegurada amb la seva continuïtat i amb els seus objectius de ciutat. Insisteixo: els tres socis de govern en política general han dit el que creien oportú, i som aquí amb un pacte de ciutat, per la ciutat, i per tirar endavant els objectius d'aquell document que va ajudar a rubricar-ho."

 

Ex-UDC, actual Units per Avançar

Josep Maria Prats formava part del govern de Tarragona des del febrer del 2016, quan es va concretar el pacte. Es va presentar a les eleccions encapçalant la candidatura d'UDC, i actualment es troba dins la disciplina del partit Units per Avançar, composta sobretot per exmembres del partit democristià.

Els incidents viscuts diumenge durant el referèndum també a Tarragona, amb la intervenció violenta de la Policia Nacional, han provocat dures crítiques a l'equip de govern. Dilluns mateix la CUP va reclamar la "dimissió immediata" de Ballesteros, perquè diuen que va ser "incapaç de defensar el dret de vot de la ciutadania tarragonina".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut