Barcelona

Augmenten un 42% en quatre anys els centenaris a Catalunya

La població torna a augmentar després de tres anys de retrocés pel repunt de la immigració després de la crisi i la tornada dels que van marxar i l'augment de l'esperança de vida

RedaccióActualitzat

La població a Catalunya ha tornat a augmentar després de tres anys consecutius disminuint, segons les dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). Al 2015, la població resident a Catalunya s'ha incrementat molt lleugerament: un 0,32%. Es tracta d'un increment de 23.578 habitants més. 

Aquest creixement es deu, principalment, que, per primera vegada des del 2010, arriba més població procedent de l'estranger que no pas en marxa. Això ha fet que el saldo migratori -la diferència entre les persones que han marxat de Catalunya i les que han vingut a viure aquí- sigui positiu, amb un creixement de 17.794 persones. 

Un altre factor és que la diferència entre naixements i defuncions és positiva: 5.584 persones més.

A més, també s'allarga l'esperança de vida, que situa en els 86 anys en les dones i en els 80 en els homes. L'any passat hi havia gairebé 2.300 (2.294) avis centenaris, un 42% més respecte a fa cinc anys. En canvi, disminueix la quantitat d'infants menors de 4 anys i la població entre 25 i 40 anys.

El nombre d'habitants creix, sobretot, a les comarques del Moianès i del Garraf, i el Priorat, el Pallars Jussà i la Ribera d'Ebre encapçalen les comarques que perden més habitants.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut