Barcelona

Atac vandàlic i agressió als treballadors del Metro de Barcelona

Un grup de grafiters ataquen amb pedres els treballadors del metro a la línia verda

RedaccióActualitzat

Un comboi del metro ha tornat a ser objectiu del vandalisme d'un grup d'encaputxats. Aquest cop, però, l'incident ha pujat de to quan els encaputxats han apedregat els vagons amb alguns treballadors dins.

TV3 ha tingut accés a unes imatges en què es veu com actuen aquests grups, que arriben a colar-se per llocs inaccessibles dins els túnels i altres instal·lacions de la xarxa de metro de Barcelona.

Així va quedar el vidre de la cabina del conductor després de l'atac amb les pedres que s'utilitzen per omplir la zona de les vies; unes pedres que ja només es troben a les estacions antigues:

 

En aquest cas, un grup d'encaputxats format per almenys set persones pinten amb esprai un comboi del metro aturat a l'estació de plaça Catalunya de la línia 3. Segons ha pogut saber TV3, els fets han passat aquesta matinada, poc abans de les tres, quan el servei ja s'havia acabat.

 

 

Són accions gens excepcionals i, segons ha denunciat Transports Metropolitans en altres ocasions, cada vegada més violentes. Com en aquesta ocasió, en què va més enllà d'un simple acte vandàlic.

Es van viure moments de força tensió, perquè els encaputxats van començar a apedregar els vagons. A l'interior no hi havia passatgers, però sí treballadors, que van viure una situació de nerviosisme en veure's atrapats. Afortunadament no hi va haver danys personals.

 

 

TMB calcula que són un miler de persones, organitzades en diversos grups, que cada any provoquen pèrdues per valor de 12 milions d'euros.

 

 

Denuncia de TMB

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha anunciat que presentarà una denúncia per l'atac.

A través d'un comunicat, l'empresa ha manifestat el seu "rebuig més rotund" a aquestes agressions i ha explicat que "emprendrà accions legals perquè els autors siguin identificats i jutjats".

La companyia diu que "vandalisme grafiter" és el "principal problema en l'àmbit de la seguretat per als operadors ferroviaris a Espanya". Segon l'empresa "suposa una amenaça real per a les persones i per a la prestació del servei, a més d'una injusta càrrega econòmica sobre els sistemes de transport".

TMB demana una actuació coordinada de policia i jutges contra els grafitters i apunta a un possible enduriment penal:

"La magnitud i l'impacte del fenomen, depassen les competències i els mitjans d'un operador de transport, i fan necessària l'actuació coordinada de la seguretat pública i la judicatura, sense descartar una revisió del seu tractament penal, ara a la pràctica inexistent".
 

Rebuig de Colau

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha volgut mostrar tot el suport als treballadors agredits aquesta nit a l'estació de Catalunya i diu que aquests fets són inacceptables:


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut