Madrid

Arxiven la causa contra la cúpula militar per la contractació del Iak-42

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska ha arxivat la causa que investigava la cúpula militar per la suposada contractació irregular del Iak-42, l'aparell que es va estavellar a Turquia el 2003 i va costar la vida a 62 militars espanyols. Nou anys després de l'accident, la decisió del jutge ha exonerat els militars en contra del parer del fiscal de l'Audiència Nacional, Fernando Burgos, i de les peticions de diversos dels familiars dels soldats morts, que van demanar que portés a judici els sis comandaments militars imputats per homicidi per imprudència greu per aquest cas.

RedaccióActualitzat
Marlaska, tot i reconèixer la gravetat del sinistre, considera que els sis alts càrrecs militars imputats no tenien capacitat per evitar l'accident amb cap actuació seva. Per això, conclou que no hi ha "responsabilitat penalment rellevant".

El jutge conclou que l'accident no va ser causat pel manteniment de l'aeronau, un aparell antic que es va contractar a un preu baix, sinó que imputa tota la responsabilitat que el Iak-42 s'estavellés a la tripulació, que havia de maniobrar a l'aeroport.



Anar al contingut