Cel cobert a l'Escala. Autor: Jordi Fernández.
Cel cobert a l'Escala. Autor: Jordi Fernández.

Arriba una borrasca mediterrània

Nova situació atmosfèrica. El temps estarà regit per una inusual pertorbació mediterrània; inusual perquè fa moltes setmanes que no en tenim cap i, a més, no ens tocarà de ple. Dia amb núvols i poques precipitacions. Vent de gregal a la costa.

Actualitzat

Una borrasca mediterrània viatjarà des del nord d'Algèria, passarà per les Balears i es dirigirà cap a Sardenya, i tot això en un mateix dia. A Catalunya ens arribarà la seva influència més de lluny, i amb una mica més d'activitat cap al migdia. Notarem la presència de la borrasca en el vent, que bufarà de gregal marcat a la costa amb mala mar.

Els núvols ens acompanyaran durant la major part del dia, més densos a la costa i més trencats a l'interior, sobretot a la tarda. Només s'esperen plugims a les comarques costaneres de Girona que aniran acompanyades de fang. El vent de gregal es deixarà sentir a les comarques de la costa i prelitoral central; i a l'Empordà el vent començarà amb gregal i acabarà amb tramuntana. En tots els casos la força del vent serà moderada, amb alguns cops forts.

A banda d'això, el vent de nord acumularà núvols a la Vall d'Aran a la tarda, amb poca precipitació. La cota de neu baixarà a 1.000 metres cap al final del dia.

Temperatures més suaus. La nit amb núvols i l'aire una mica més càlid permetrà una clara recuperació de les temperatures matinals a tot el país, incloses les zones d'alta muntanya del Pirineu. Només glaçarà en algunes valls del Pirineu. L'ambient serà molt suau a la costa, amb mínimes no inferiors als 8 ºC a la costa. Aquestes són les temperatures registrades a primera hora del dia.

 

Les màximes pujaran o baixaran segons l'indret. Baixaran a les comarques de Girona i de la Terra Ferma, i pujaran lleugerament a la resta. Els valors més elevats del dia rondaran els 18 ºC.

El temps de dimecres...

 

Anar al contingut