Arriba el bon temps i l'ambient primaveral

Anticicló igual a estabilitat i bon temps. Per fi, després de setmanes i setmanes de pertorbacions i sistemes frontals, arriba l'anticicló. No serà flor d'un sol dia, ben bé al contrari: ens acompanyarà durant tot el que queda de setmana i una gran part de la que ve.

Actualitzat

L'anticicló ens ha visitat poc durant l'hivern, i amb visites puntuals. Aquest cop ve per quedar-se com a mínim deu dies amb tots els fenòmens meteorològics associats, com la inversió tèrmica, les boires...

Sol i pocs núvols. Durant tot el dia i a la major part del país farà sol. Només caldrà esmentar alguns petits detalls que oferirà el temps estable, com l'aparició de boires matinals a les planes i conques interiors, sobretot a l'altiplà de la Segarra, interior de les Terres de l'Ebre i Osona. També hi haurà alguns núvols inofensius al Litoral central.

A la tarda farà un sol radiant i, a tot estirar, hi haurà algun núvol sobre les muntanyes del prelitoral de Tarragona i massís del Port, provocat per un lleuger flux de vent que bufarà de mar cap a terra.

El vent de mestral bufarà fins a mig matí, amb algun cop moderat a les Terres de l'Ebre. En canvi, la tramuntana bufarà durant tot el dia a l'Empordà, amb algun cop fort a primera hora i molt debilitada a última hora. Les temperatures matinals baixaran lleugerament a la meitat sud i comarques del Pirineu. Les glaçades tornaran a les fondalades de les valls, amb inversió tèrmica. Les màximes pujaran i l'ambient agradable durant les hores centrals del dia s'estendrà per tot el país. Les màximes més altes es quedaran a l'entorn dels 20 ºC.

El temps de divendres i cap de setmana.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut