Imatge del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, utilitzant un espremedor a Hostelco el 23 d'octubre de 2016. (Horitzontal)
Imatge del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, utilitzant un espremedor a Hostelco el 23 d'octubre de 2016. (Horitzontal)

Arrenca la 18ª edició d'Hostelco amb 560 expositors i 2.500 compradors estratègics d'arreu del món

Actualitzat

ACN L'Hospitalet de Llobregat.-El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha inaugurat aquest diumenge al matí una edició més, la 18ª, d'Hostelco, el Saló Internacional de l'Equipament, Maquinària i Serveis per a la Restauració i l'Hosteleria, que enguany arriba amb 560 expositors, un 11% més que en la darrera edició, amb la major oferta de productes i serveis, i amb la presència de 2.500 compradors estratègics nacionals i internacionals i els responsables de compres de 42 cadenes hoteleres. Junt amb Hostelco, el recinte firal de Gran Via, acull també el Fòrum Gastronòmic, la trobada gastronòmica de referència que en aquesta edició se centrarà en l'univers del dolç i que comptarà amb la presència d'Oriol Balaguer o Christian Escribà, entre d'altres. Puigdemont ha destacat que un any més el turisme està batent records a Catalunya i que el principal sector beneficiat és el de l'hostaleria, que en certàmen com Hostelco transmet "optimisme" perquè "les empreses participants es veuen amb la capacitat de créixer i recuperar el terreny perdut" durant la crisi.

Des d'avui i fins dimecres, els palaus 2 i 3 del recinte firal de Gran Via acullen Hostelco, el saló organitzat per Fira de Barcelona i la Federació Espanyola d'Associacions de Fabricants de Maquinària per a Hostaleria, Col·lectivitats i Indústries Afins (FELAC) que proposa les últimes novetats en equipament, maquinària i serveis per a la restauració, hoteleria i col·lectivitats. Coincideix per segon cop amb el Fòrum Gastronòmic, ubicat al pavelló 2, i amb el Congrés de Restauració Col·lectiva, conformant així la segona edició de la Barcelona Hosting Week, amb l'oferta més completa i transversal del món del hospitality.A l'acte d'inauguració d'aquest matí, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha estat acompanyat pel conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, el president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, Miquel Valls, el president d'Hostelco, Jordi Roure, i el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, entre d'altres personalitats.El president del certamen, Jordi Roure, ha assegurat que aquesta edició d'Hostelco, un certamen que és bianual, és una de les més esperades per un sector, el de l'hostaleria, que, com l'economia catalana, s'està recuperant després d'uns anys molt difícils. És per això que ha assegurat que tant expositors com l'organització afronten amb molta il·lusió un saló que arriba carregats de novetats i "que promet molt". En quant a les xifres del sector, l'any 2015 les 130 empreses integrades a la FELAC van aconseguir una facturació global estimada de 1.424 milions d'euros, un 11% més que l'any anterior. Un increment que el sector interpreta com un signe evident de la recuperació del mercat interior, el més castigat per la crisi econòmica iniciada el 2008.Com Roure, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha celebrat que el sector de l'hostaleria estigui creixent de la mà del turisme, un dels sectors tractors de l'economia catalana que el Govern vol seguir potenciant. Sobre el saló, Puigdemont ha assegurat que Hostelco "és un baròmetre molt precís de l'estat i sentiment del sector" que a dia d'avui transmet optimisme. Hostelco 2016Al certamen es mostraran les novetats de 12 sectors, el més representat dels quals és el d'equips i maquinària d'hostaleria, Segueixen els àmbits de parament i servei de taula; gestió, control informàtic i seguretat; tèxtil i uniformes; empreses de servei, mobiliari i decoració; equips i productes per a bugaderia, i l'Àrea cafè, a més dels nous sectors de pastisseria, forn, gelateria i fitness.Atenent a la demanda del sector, aquesta edició del certamen s'ha focalitzat en l'atracció de 2.500 compradors estratègics nacionals i internacionals. Tos han estat contactats directament pel saló en tractar-se de professionals amb un alt poder de decisió com a distribuïdors nacionals i internacionals, importadors d'equipament, instal·ladors, agent, delegats i experts en serveis tècnics. També hi seran presents els responsables de compres de 42 cadenes hoteleres d'arreu del món. A banda de ser l'aparador de les darreres novetats del sector, el certamen també acull activitats divulgatives com ara jornades tècniques. En una d'elles hi participarà el xef basc Martín Berasategui que junt amb el director general de Resuinsa, Fèlix Martí, abordarà demà dilluns l'evolució del sector en els últims 40 anys.Segona edició de la Barcelona Hosting WeekAl costat d'Hostelco se celebrarà el Fòrum Gastronòmic, la trobada gastronòmica de referència que en aquesta ocasió se centrarà en el 'univers del dolç' i que comptarà amb la presència d'Oriol Balaguer, Christian Escribà, Jordi Butron o Xano Saguer, entre altres. A més, també participaran reconeguts xefs com Jordi Cruz, Carme Ruscalleda o els germans Torres. Tots ells realitzaran tallers i demostracions per mostrar les noves tendències i tècniques als professionals i l'usuari final. Els esdeveniments coincidiran a més amb el Congrés de Restauració Col·lectiva, l'únic dedicat exclusivament a la restauració social que celebra la seva segona edició.La Plaça, nou epicentre de les activitats del salóEls nous sectors de forn, pastisseria i gelateria seran els protagonistes de 'La Plaça', un nou espai que acollirà activitats relacionades amb aquests productes. L'objectiu consisteix a donar a conèixer a professionals i propietaris d'hotels, cafeteries o restaurants com produir aquests aliments en el mateix establiment de forma artesanal i els avantatges que presenta el procés, tant des del punt de vista de la rendibilitat com de la qualitat del producte. Hi participaran també diverses empreses que realitzaran demostracions per donar a conèixer com cal usar exactament els equips per aconseguir que el seu rendiment sigui òptim.

Anar al contingut