Palma de Mallorca

Arrenca el judici pel "cas Andratx", que va destapar la corrupció urbanística a les Balears

Ha començat a Palma de Mallorca el judici pel "cas Andratx", que va deixar al descobert el problema de la corrupció urbanística a les illes Balears sota el govern del popular Jaume Matas. El procés ha estat dividit en desenes de causes, una per cada construcció il·legal. A partir d'avui es fa el primer dels judicis contra els principals encausats. Al banc dels acusats s'hi asseuran l'exalcalde d'Andratx, Eugenio Hidalgo, del PP, i tres dels seus col·laboradors.

Actualitzat

A les 9 del matí ha començat el primer dels judicis que han de depurar responsabilitats pels delictes de corrupció continuada al voltant de l'Ajuntament d'Andratx, a Mallorca. En aquesta primera jornada declararà l'alcalde d'Andratx, Eugenio Hidalgo, en un judici que previsiblement s'allargarà tota la setmana.

Es jutjarà Hidalgo, però també l'exdirector general d'Ordenació del Territori del govern popular, Jaume Massot; l'advocat i aleshores assessor de l'Ajuntament, Jaume Gibert, i un responsable municipal, Josep Ignasi Mir, per la construcció presumptament il·legal del xalet de l'aleshores alcalde d'Andratx en una zona protegida. Per a Hidalgo, els fiscals demanen 10 anys de presó.

Tots quatre compareixeran a l'Audiència de Palma per respondre pels suposats delictes de falsedat en document oficial, prevaricació urbanística i actuació contra l'ordenació del territori. L'actual portaveu del PP ha desvinculat el seu partit dels fets abans del judici.

Aquesta és la primera peça d'un cas amb més de 100 causes obertes per corrupció urbanística, que esquitxen en tots els casos l'anterior govern del popular Jaume Matas.

Anar al contingut