Barcelona

Arrenca a Barcelona D-IVE, el primer festival espanyol de fotografia mòbil

Barcelona acull el primer festival espanyol dedicat exclusivament a la fotografia amb telèfon mòbil. Entre els dies 19 i 21 el Disseny Hub s'omplirà de tallers, conferències i exposicions.

RedaccióActualitzat
L'edifici Disseny Hub de Barcelona acollirà a partir d'avui i fins diumenge el primer festival de l'Estat dedicat només a la fotografia mòbil. La filosofia d'aquesta fotografia ha anat guanyant terreny en els darrers anys amb la irrupció dels telèfons intel·ligents que ofereixen càmeres de gran definició i la possibilitat d'editar després les fotografies amb programes d'edició, molts gratuïts.

El festival comptarà amb moltes activitats al llarg dels tres dies, com ara conferències, tallers, àrees d'exposició i "photowalks", passejades organitzades en què els participants van caminant equipats amb la seva càmera i fotografien allò que els sembla interessant. Algunes de les conferències giraran entorn la revolució que ha suposat l'aplicació per a mòbils Instagram en el món de la fotografia o sobre com aquestes plataformes serveixen de trampolí per a moltes marques.

Entre els artistes més destacats que passaran pel festival, que es fan dir D-IVERS, hi ha el francès VuThéara Kham, que presentarà una conferència sota el títol "Fotografia mòbil i el món real". Altres noms que passaran pel festival: Thomas Kakareko, Jacob Dix, Alena K., José Martos López, a més dels periodistes Jesús León i Mayka Navarro.

Aquesta última presentarà una conferència sobre el seu treball, en especial la seva etapa com enviada especial a països en conflicte, i la seva galeria de fotoperiodisme amb el mòbil. Pel que fa els tallers, un dels més interessants serà presentat per José Martos, fotògraf i dissenyador al capdavant de Sevilla Creativa, que explicarà com fer ús d'Instagram en campanyes de màrqueting.

Un dels objectius del festival és fer participar la gent amb el seu telèfon mòbil i per aconseguir-ho van anunciar a les xarxes socials i al seu web un concurs sota l'etiqueta #diveuniverse, que els "fotògrafs mòbils" poden fer servir per enviar les seves fotografies durant el mes de març. Aquesta iniciativa tindrà recompensa i els guanyadors veuran exposades les seves fotografies a l'exposició permanent del D-IVE 2013.

El festival, que està organitzat per Ex-Labs, DHUB, ICUB, Mobile World Centre, Moritz, Movistar i l'Ajuntament de Barcelona, arrenca avui a les 19.00 al Mobile World Centre amb la recepció dels assistents i una conferència inaugural a càrrec de la comissaria del festival, Carol de Britos. Les entrades van des dels 20 fins als 100 euros i estan disponibles a la seva pàgina web.
Anar al contingut