Barcelona

Arran reivindica l'atac contra un autobús turístic de Barcelona

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assegura que l'Ajuntament denunciarà l'atac contra un bus turístic de Barcelona

RedaccióActualitzat

L'organització juvenil Arran s'ha fet responsable de l'atac a un autobús turístic aquest dijous a Barcelona. En un comunicat, Arran defensa que va ser una acció per "denunciar el model de turisme massiu que 'mata' els barris, destrueix el territori i condemna a la misèria la classe treballadora".

L'organització, que integra la CUP, critica "la precarització i temporització dels llocs de treball, la destrucció dels espais naturals i la gentrificació" que, diuen, comporta el model turístic.

En el comunicat, Arran assegura que el turisme els "declara la guerra dia rere dia":

 

En el comunicat, Arran explica que tres membres de l'organització juvenil Arran van aturar l'autobús turístic, van pintar-hi missatges contra el turisme i li van punxar les rodes.

Arran ha difós un vídeo amb imatges de l'acció:

El portaveu de l'organització argumenta que han actuat en "legítima defensa contra un model que ens vol esclaves i que converteix el país en un parc d'atraccions que únicament beneficia la burgesia i el capital".

Accions arreu dels Països Catalans

Arran explica que l'acció s'emmarca en un "gran cicle de mobilitzacions arreu dels Països Catalans contra el turisme massiu".

L'organització relaciona aquesta acció amb una altra que es va fer a Palma i l'ocupació d'un pis turístic a València fa unes setmanes.

Denúncia de l'Ajuntament

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assegura que l'Ajuntament denunciarà l'atac d'Arran contra un bus turístic de Barcelona. En un tuit, Colau assegura que han demanat un informe sobre l'incident i afegeix que protestar pel turisme no pot passar per intimidar persones ni fer malbé equipaments.


La Generalitat també encarregarà als seus serveis jurídics que valorin les mesures legals que es podrien emprendre contra els responsables de l'acció. El conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha qualificat l'atac d'intolerable a Twitter:

 


 

Sònia Recasens, portaveu adjunta del grup Demòcrata a l'Ajuntament de Barcelona, ha exigit a l'alcaldessa, Ada Colau, que depuri responsabilitats dins del govern per qui va ocultar l'atac al bus turístic. Ho ha dit perquè, tot i que els fets van passar dijous al matí, no es van saber fins dissabte.

Recasens ha demanat a Colau que traspassi les seves competències de seguretat a un regidor que pugui entomar les responsabilitats de forma clara i sense ambigüitats.

Anar al contingut