ANÀLISI

Ara la Champions!

El director i presentador d'"Efectivament" d'Esport3, Lluís Canut, analitza la derrota del Barça contra el Madrid a la final de la Copa del Rei i com pot influir en l'eliminatòria de la Champions.

Enllaç a altres textos de l'autor

Lluís Canut

Director i presentador del programa "Efectivament" d'Esport3

Actualitzat
Aquest va ser el crit de la gran majoria dels vint mil barcelonistes que es van desplaçar ahir València acabada la final de Copa i el desig que expressen avui la pràctica totalitat de mitjans als seus titulars. De fet el mateix Guardiola, després de la roda de premsa postpartit, va reiterar el compromís dels seus futbolistes d'aixecar-se el més ràpidament possible del cop rebut, per afrontar amb la mentalitat guanyadora que caracteritza aquest equip el partit de dissabte contra l'Osasuna i l'anada de les semifinals de la Champions. Una reacció positiva que ja ens van demostrar la temporada passada, després de caure eliminats contra l'Inter, quan van afrontar de forma exitosa el "rush" final de la Lliga.

Que ningú s'enganyi: tot i la rellevància que se li voldrà donar a Madrid a la Copa després de dues temporades en blanc, el que és veritablement important d'aquest seguit de quatre duels consecutius Barça-Madrid és l'eliminatòria de la Champions. Amb la Lliga pràcticament a la butxaca, la Copa quedarà com una anècdota si s'elimina el màxim rival en les semifinals de la competició continental.

Una prova ben clara d'això és que Guardiola, després de fer-lo reaparèixer de forma precipitada dissabte passat al Bernabéu, va decidir reservar Puyol per disposar del capità en les millors condicions per a la Champions. Qui surti guanyador d'aquesta eliminatòria ho farà amb la moral doblement reforçada i conscient que haurà clavat un cop definitiu en l'hegemonia del futbol.

Per això el resultat de Mestalla, per molt dolorós que avui ens pugui semblar, pot ser positiu pensant en l'eufòria que hauria desfermat a l'entorn blaugrana la victòria a la final de Copa.

Aquesta ha de ser la lectura positiva que s'ha de treure de la derrota i analitzar les errades comeses perquè no es tornin a repetir. Perquè, tot i la desfeta, encara avui el Barça continua sent el favorit d'una eliminatòria que ens promet moltes emocions.
Anar al contingut