Apple anunciava l'adquisició a la seva pàgina d'iTunes
Apple anunciava l'adquisició a la seva pàgina d'iTunes
Los Angeles

Apple incorpora al seu catàleg de l'iTunes la discografia dels Beatles

La música dels Beatles es podrà adquirir a través de l'iTunes, el catàleg de la botiga digital del gegant tecnològic Apple. L'anunci era un dels més esperats. Tot i l'expectació, la companyia ho ha anunciat amb un simple missatge al web, on es podia llegir: "Els Beatles. Ara a l'iTunes". La música del grup de Liverpool, sempre reticent a adaptar-se als canvis tecnològics, s'ha resistit fins ara a entrar en el comerç electrònic de cançons.

Actualitzat
Els Beatles han passat a engrossir el catàleg d'iTunes, la botiga digital d'Apple. La companyia de Steve Jobs ha mantingut la incògnita fins al darrer moment i ha sabut aixecar encara més expectació anunciant que faria pública una gran novetat.

Els rumors i les filtracions no s'han fet esperar. El diari nord-americà "The Wall Street Journal" ha donat per fet que Apple posaria a la venda la discografia del conjunt de Liverpool. Segons el rotatiu, diverses fonts havien assegurat que els executius d'Apple, els representants dels Beatles i del segell EMI, propietària de molts drets de la banda britànica, havien tancat un acord per distribuir per primer cop els temes de la banda per internet.

Els usuaris d'iTunes podran comprar qualsevol de les cançons dels 13 àlbums dels Beatles a un preu de 0,95 euros cadascuna. Apple també ha anunciat que en el futur posarà a la venda targetes de regal especials del grup de Liverpool.

Aquesta és, sens dubte, una incorporació de pes, sobretot si tenim en compte que la banda de John Lennon i Paul McCartney s'ha caracteritzat sempre per la reticència i la lentitud a adaptar-se als nous formats. Fins al 1987 es van resistir a passar les gravacions a CD, quan el aquest format ja era el més comú a la indústria de la música. Però el fet és que, tot i les caigudes de les vendes de les discogràfiques dels últims anys, els Beatles continuen sent un dels valors més sòlids d'aquest negoci. Només el 2009 als EUA se'n van vendre 3,3 milions d'àlbums.

Després d'incorporar els Beatles a l'iTunes, Apple encara ha d'aconseguir sumar al catàleg musical grups tan coneguts i populars com el dels australians AC/DC.
Anar al contingut