Barcelona

Àngels Martínez diu a Iglesias que no es disculparà per treure les banderes espanyoles

La diputada de Podem ho ha justificat perquè la bandera espanyola no és "la que pugui unir i representar a tots"

RedaccióActualitzat

La diputada de Podem al Parlament Àngels Martínez ha respost al líder espanyol de la formació, Pablo Iglesias, que no pensa demanar perdó, com aquest li ha reclamat, per haver retirat les banderes espanyoles que alguns diputats del PP havien deixat al ple abans d'abandonar-lo per la votació de la llei del referèndum.

Martínez ho ha justificat així: "Si algú ha de demanar perdó és qui abandona un ple en un moment en què es discuteix políticament".

 

Als passadissos del Parlament, la diputada ha explicat que va ser un gest "conscient" i que ho va fer perquè creu que no és la bandera "que pugui unir i representar a tots. I no reconeix l'Espanya plurinacional". Segons ha afegit no era apropiat deixar-la quan "no es corresponia amb el que s'estava debatent al Parlament".

La històrica activista ha dit que la seva bandera és la republicana: "És per la qual va lluitar el meu pare, la meva família va ser represaliada i la que no va ser imposada, sinó tot al contrari, va ser deposada per les armes".

 

El ple deixa discrepàncies internes a CSQEP

Podem convocarà el seu Consell Ciutadà català per abordar si es manté en el grup de CSQEP conjuntament amb ICV després del ple. La decisió arriba arran de la divisió entre diputats dels dos partits en la sessió de tarda d'aquest dimecres. La tensió es va produir en la votació per alterar l'ordre del dia que havia de permetre votar la llei del referèndum.

Després que Rabell anunciés la posició del seu grup, alguns dels diputats van sortir del ple perquè el portaveu, Joan Coscubiela, no havia accedit a repartir el temps d'intervenció entre les diferents formacions que el conformen, tot i haver-ho demanat a la presidenta de la cambra, que va contestar que aquesta petició l'havia de fer el portaveu del grup, que es va negar a fer-ho i va responsabilitzar JxSí per no permetre presentar esmenes a la totalitat.

Anar al contingut