Imatge d'un acte de la campanya "Stop tortura", d'Amnistia Internacional (Foto: AI)
Imatge d'un acte de la campanya "Stop tortura", d'Amnistia Internacional (Foto: AI)

Amnistia Internacional reclama que Espanya investigui les denúncies de tortura

El Tribunal Europeu de Drets Humans ha condemnat des del 2010 en 8 ocasions Espanya per no haver investigat de forma exhaustiva les denúncies. Aquest diumenge és el Dia Internacional de Suport a les Víctimes de la Tortura

RedaccióActualitzat

Aquest diumenge és el Dia Internacional de Suport a les Víctimes de la Tortura. Des d'Amnistia Internacional (AI) s'exigeix a Espanya que investigui de manera exhaustiva les denúncies per tortura. Des del 2010, Espanya acumula 8 condemnes del Tribunal Europeu de Drets Humans per no haver investigat a fons aquest tipus de denúncies. L'ha condemnat a pagar 155.000 euros.

Amnistia Internacional reclama un organisme que investigui aquestes denúncies, com ja tenen altres països com el Regne Unit o Holanda. L'ONG denuncia que a l'estat espanyol una persona pot passar un màxim de 13 dies incomunicada, sense dret a escollir un advocat, a consultar amb el que li ha estat assignat d'ofici de manera confidencial, a comunicar el lloc on és a la seva família o a accedir a un metge de la seva elecció.

Des d'Europa, s'insta Espanya a millorar la qualitat dels exàmens medicoforenses a les persones detingudes en règim d'incomunicació. També li demana que elabori un codi de conducta clar sobre el procediment que cal seguir a l'hora de fer interrogatoris.

Anar al contingut