Treballadors d'Alstom a la planta de Santa Perpètua de Mogoda.
Treballadors d'Alstom a la planta de Santa Perpètua de Mogoda.
Santa Perpètua de Mogoda

Alstom redueix a la meitat la plantilla de Santa Perpètua

Els sindicats de la planta, dedicada al transport ferroviari, anuncien una vaga indefinida. Rebutgen l'expedient de regulació d'ocupació perquè creuen que no és necessari.

Actualitzat
UGT i Comissions Obreres han anunciat una vaga indefinida, cosa que suposarà la paralització de la fàbrica de Santa Perpètua, la més important que Alstom té a l'Estat espanyol.

Luís Álvarez, president del comitè d'empresa d'Alstom, ha explicat a Catalunya Ràdio així perquè troben innecessaris els acomiadaments: "Tenim vigent un ERO que finalitza l'agost del 2012 i que nosaltres creiem que és vigent i suficient. Té els requisits necessaris per passar aquest punt de baixa càrrega de treball que tenim aquest 2012."

Els sindicats consideren que l'empresa hauria de definir quin tipus d'emprsea vol  i quin tipus de productes fabricarà. Es mostren convençuts que, un cop es plantegin el futur, se n'adonaran que la plantilla actual és necessària.

El passat mes de març la companyia ja va anunciar la seva intenció d'acomiadar 1.380 treballadors a Espanya, Alemanya i Itàlia per fer front a la caiguda del negoci ferroviari, fruït de l'escassa demanda per part del sector públic.

I fa només uns dies, el passat 18 de juny, la plantilla de l'empresa ja va rebutjar amb una protesta al carrer la retallada anunciada que ara s'ha concretat.
Anar al contingut