Fórmula 1

Alonso segueix de prop Schumacher en els entrenaments lliures del GP del Brasil

El circuit d'Interlagos, a Sao Paulo, viurà aquest cap de setmana l'últim duel entre Fernando Alonso i Michael Schumacher en la lluita pel Mundial de Fórmula 1. L'asturià ho té tot a favor per proclamar-se campió del món després de la seva última victòria al GP del Japó i de l'abandonament de Schumacher. De moment, ja s'han disputat les dues primeres sessions d'entrenaments lliures d'aquest Gran Premi del Brasil. El més ràpid en la segona sessió d'entrenaments lliures ha estat l'austríac Alex Wurz, pilot provador de Williams. En la primera presa de contacte amb el traçat brasiler, Alonso ha rodat a només una dècima del temps del "Kàiser".

Actualitzat

L'austríac Alex Wurz, pilot de proves de l'equip Williams-Cosworth, ha estat el més ràpid a la segona tanda d'entrenaments lliures del Gran Premi del Brasil, última cita del Mundial de Fórmula 1. Fernando Alonso, desè, s'ha quedat a una dècima del seu únic rival, Michael Schumacher, que ha acabat sisè. Mentre, el pilot de McLaren Pedro Martínez de la Rosa ha finalitzat onzè.

Alonso canvia de motor

L'escuderia Renault ha decidit substituir el motor del monoplaça que Fernando Alonso porti durant la cursa, en què només necessita un sol punt per guanyar el títol. Després de fer una sèrie de proves en la seva fàbrica de Viry-Chatillon, prop de París, l'equip francès s'ha estimat més canviar el propulsor. Com que la substitució s'ha efectuat abans de la primera sessió de proves lliures, no hi ha hagut cap penalització per a l'asturià.

Duel final pel títol

Alonso arriba a l'última carrera del campionat amb deu punts d'avantatge sobre Schumacher, de manera que l'única opció d'aquest d'acomiadar-se de la Fórmula 1 amb el seu vuitè títol passa per guanyar la cursa i esperar que l'espanyol no sumi cap punt. Així, l'asturià té la major part de la paperetes per guanyar el títol, encara que té clar que "no hi ha res decidit i poden passar moltes coses en el circuit d'Interlagos", el mateix escenari en el qual l'any passat va aconseguir la seva primera corona, llavors amb dos grans premis al davant.

Només acabar l'última cursa disputada, el Gran Premi del Japó, Michael Schumacher va declarar que ja no tenia opcions de guanyar el Mundial de pilots. Però ningú, començant per Alonso, no creu que l'alemany hagi renunciat a guanyar el seu vuitè títol, sobretot perquè es retira una vegada acabi el gran premi.

Per això, fins que diumenge acabi a Sao Paulo el divuitè i últim gran premi de la temporada, no es pot aventurar qui serà el guanyador. En una cursa de Fórmula 1 tot pot succeir, i ja s'ha vist en les darreres curses del campionat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut