Telenotícies

Almunia alerta que Europa té poca capacitat per sortir de la crisi si no s'aborden reformes estructurals

El comissari europeu d'Afers Econòmics i Monetaris, Joaquín Almunia, ha assegurat que l'economia ja no està en caiguda lliure. Tot i això, ha advertit que Europa té poca capacitat per sortir de la crisi si no s'aborden les reformes estructurals necessàries. A més, alerta que problemes que fins ara han estat conjunturals es podrien convertir en problemes estructurals. En aquest sentit, Almunia ha recordat que un país amb poca capacitat de creixement econòmic difícilment crearà ocupació.

Actualitzat
L'economia ja no està en caiguda lliure, segons ha assenyalat Joaquín Almunia. No obstant això, ha advertit que si es vol que Europa creixi després de superar els números vermells de la crisi, és necessari afrontar reformes estructurals dirigides a millorar el funcionament dels mercats, la qualitat de l'educació o promoure la investigació. I cal fer-ho perquè a Europa es mantenen els mateixos problemes estructurals que hi havia abans de la crisi.

Almunia ha explicat que la crisi ha destruït part de la capacitat de creixement econòmic perquè sectors que abans tenien un paper important en l'economia, ara no el tindran, com per exemple la construcció a Espanya. Així doncs, ha advertit que hi ha problemes conjunturals que es poden convertir en problemes estructurals, com per exemple l'augment de l'atur, si no es porten a terme reformes que dinamitzin el mercat de treball.

"Tots aquests inconvenients poden traduir-se en poca capacitat de creixement i podrien arribar a situar els europeus en un lloc cada vegada menys protagonista". Almunia, que ha recordat que un país amb poca capacitat de creixement econòmic difícilment crearà ocupació, ha manifestat que Europa en aquests moments no podria substituir els Estats Units com a motor de creixement mundial.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut