Reus

Vuit detinguts acusats de formar part d'una xarxa de blanqueig de desenes de milions

Presumptament vinculada a la màfia russa, aquesta xarxa hauria comprat gairebé 200 propietats al Camp de Tarragona i tindria més de 60 milions més en productes financers

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut 8 persones aquest dimarts al matí i ha escorcollat 15 domicilis i locals en diversos municipis de la costa del Camp de Tarragona. És una operació contra el blanqueig de capitals per part d'una xarxa suposadament vinculada a la màfia russa. Concretament, se l'ha relacionada amb l'anomenada "Tambovskaia", una de les principals organitzacions de la màfia russa.

La investigació, dirigida des del jutjat d'instrucció número 3 de Reus, està focalitzada en el presumpte blanqueig de capitals obtinguts d'activitats il·lícites per part del grup a través de societats interposades i testaferros. Aquests diners haurien arribat a Espanya des d'Andorra en efectiu i també a través de transferències des de paradisos fiscals.

191 propietats i 142 comptes corrents

Segons s'ha informat, en l'operació s'han embargat un total de 191 immobles en diferents municipis de la costa tarragonina, i també 142 comptes corrents, en els quals hi hauria entre 60 i 65 milions en productes financers que hauria adquirit la xarxa.

Els escorcolls, que han començat aquest dimarts a la matinada, s'han fet sobretot a Reus, on han entrat a uns quants habitatges, a més d'un local comercial i les oficines d'un bufet d'advocats. També s'han fet escorcolls a Salou, Cambrils, Vilafortuny i l'Hospitalet de l'Infant. A l'Hospitalet de Llobregat s'ha escorcollat un altre despatx d'advocats. L'operació l'han fet 180 agents.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut